Jatketaan alkukauden onnistujien top-listauksia puolustajilla. Kuka on onnistunut parhaiten? Löytyykö kärjestä keskuspuolustuksen kivijalka vai teräväliikkeinen laitapakki?

5) Sergio Ramos, Real Madrid

Sergio Ramos ei ole puhdas laitapakki. Hän on pääpeliltään liian hyvä. Ramos ei ole myöskään puhdas toppari. Hän on liian nopea, ketterä ja hyvä jalalla. Parilla sanalla sanoen, Ramos on ehkäpä jalkapallomaailman täydellisin puolustaja. Johtajaominaisuuksiensa ansiosta hän toimii myös joukkueensa kapteenina, koska Iker Casillas istuu penkillä. Kausi ei ole mennyt niin hyvin kuin se olisi voinut mennä. Puolustajien keskinäisessä pelaamisessa on parantamisen varaa, samoin puolustuksen ja keskikentän välisessä pelissä. Siksi Ramos ei ole tällä hetkellä listan kärjessä.

4) Edu Albácar, Elche

Ennen sarjakauden alkua oli vaikea sanoa, miten nousijajoukkue Elche pärjäisi. Kahdeksan kierroksen jälkeen sarjasijoitus on 12:s, joten ihan mukavasti on mennyt. Yksi mielenkiintoisimmista kasvoista on 33-vuotias vasen pakki Edu Albácar. Tätä kautta ennen Albácar ei ollut koskaan pelannut pääsarjaa. Kovin paljon ei ole jännittänyt, sillä espanjalainen on ollut erinomainen. Laitasahaamisen lisäksi Albácar on joukkueensa rankkarispesialistina tehnyt pari maalia.

3) Antonio Amaya, Real Betis

Real Betis keikkuu sarjataulukossa sijalla 13. Joukkue on päästänyt kahdeksassa ottelussa 10 maalia. Suuri syy melko hyvään puolustustilastoon löytyy keskuspuolustuksesta. 30-vuotias Antonio Amaya ei ole kentän teknisin pelaaja, mutta 192-senttinen toppari voittaa pääpallot lähestulkoon kaikkia vastaan. Amaya on Betisin maalin edessä sellainen isäntä, että korkeita palloja ei vastustajien kannata edes yrittää.

2) Diego Godín, Atlético Madrid

Ilmassa oli siirtoikkunan aikaan pieniä kysymysmerkkejä nimenomaan keskuspuolustuksen osalta. Atlético hankki Toby Alderweireldin Ajaxista, mutta nykyvireellä ei ole mitään tarvetta vaihtaa sitä kuuluisaa voittavaa joukkuetta. Diego Godín on johtanut yhdessä Mirandan kanssa Atlético Madridin puolustusta erinomaisin tuloksin. Kahdeksassa ottelussa kuusi päästettyä maalia kertoo onnistumisesta.

1) Adriano, Barcelona

Jordi Alban loukkaantuminen oli Barcelonalle paha takaisku. Tehokas vasemman laidan vauhtikone korvattiin Adrianolla, joka on lämmittänyt koko Barcelona-uransa penkkiä. Tänä syksynä brasilialainen monipuolisuusihme on vastannut huutoon loistavasti. Adriano on hoitanut puolustusvelvoitteensa moitteettomasti ja iskenyt siinä sivussa kaksi maalia. Hyökkäyspeliin 28-vuotias Adriano tuo oman mausteensa, sillä hän on pelaaja, joka osaa laukoa kaukaa.