Espanjan lippu Brasilian MM-lopputurnaukseen on puoliksi sinetöity. Joukkue kaatoi perjantai-iltana kotiottelussaan Valko-Venäjän maalein 2-1 ja nousi lohkossa kolmen pisteen johtoon ennen viimeisiä otteluita.

Ottelu oli Espanjalle hankala. Kuparinen rikkoutui vasta tunnin pelin jälkeen, kun Xavi laukoi Gerard Piquén nostaman kukkupallon maaliin.

Álvaro Negredo varmisti 78. minuutilla voiton puskemalla Sergio Ramosin keskityksestä tilanteeksi 2-0. Sergei Kornilenko kavensi ottelun loppuhetkillä, mutta lähemmäs ei Valko-Venäjä päässyt.

Peli jää varmasti mieleen kotijoukkueen keskushyökkääjänä aloittaneelle Michulle, jolle maaottelu oli uran ensimmäinen.

Ennen viimeisiä otteluita Espanja johtaa I-lohkoa 17 pisteellä. Ranskalla on kolme pistettä vähemmän. Ranskan pitäisi voittaa Suomi ja Espanjan hävitä Georgialle, jotta Ranska nousisi vielä taistelemaan suorasta kisapaikasta. Lisäksi Espanjan maaliero on kolme Ranskaa parempi, joten käytännössä Espanjan kisapaikka on varma.