La Ligaa on pelattu kahdeksan kierrosta. Noin viidesosa siis takana, joten maajoukkuetauon kunniaksi on hyvä vetää alkukautta yhteen. Aloitetaan maalivahdeista. Pätevä maalivahti voi henkilökohtaisella panoksellaan torjua joukkueelleen paljon pisteitä kauden aikana. Listataan alkukauden viisi parasta.

5) Diego López, Real Madrid

Lähtötilanne ei ollut helpoin. Kärjistetysti sanottuna kukaan ei halunnut tammikuussa Diego Lópezia Real Madridiin. Kannattajat ovat edelleen antaneet tukensa Iker Casillasille ja siinä sivussa lytänneet Lópezia, epähuomiossa tai tarkoituksella. Kun valmentaja vaihtui, Lópezin ajateltiin palaavan penkille, koska ”sinne hän kuului”. López on päättänyt toisin. López ei ole tiettävästi Carlo Ancelottin suosikki. 31-vuotias maalivahti on ansainnut paikkansa olemalla niin hyvä, ettei häntä yksinkertaisesti voi penkittää. Ja sen kaiken López on tehnyt joukkueessa, jonka puolustus on ollut alkukaudesta lähes kaoottisessa tilassa.

4) Thibaut Courtois, Atlético Madrid

Atléticon erinomaiset otteet ovat johtuneet osaltaan hyökkäyspään onnistumisista. Samaan aikaan täytyy nostaa esiin Thibaut Courtois, joka on päästänyt vain kuusi palloa selkänsä taakse kahdeksassa ottelussa. Nollapelejä belgialaisvahdille on kertynyt kolme. Hämmentävintä Courtois’ssa on 21-vuoden ikä. Ikävintä sen sijaan – ainakin Atléticon ja espanjalaisen jalkapallon ystäville – on se, että Courtois pelaa Madridissa tasan siihen asti, että Petr Cech lyö Chelsean ykkösvahtina pillit pussiin. Oli miten oli, tällä kaudella Atléticon puolustus voi nojata Courtois-nimiseen viimeiseen lukkoon.

3) Roberto Fernández, Granada

Granadan maalivahti Roberto Fernández on pelannut Granadan kaikki kahdeksan ottelua. Maaleja on mennyt selän taakse keskimäärin tasan yksi. Pelkästään se on hieno saavutus. Se mikä tekee Fernándezista kohtuuttoman tärkeän, on Granadan onneton hyökkäyspelaaminen. Joukkue on tehnyt vain viisi maalia, mutta silti pisteitä on kasassa kahdeksan ja paikka alemmassa keskikastissa. Jos maalinteko tuottaa jatkossakin tuskaa, Fernández voi olla se mies, joka pelastaa Granadan kauden.

2) Victor Valdés, Barcelona

Kahdeksassa ottelussa kuusi päästettyä maalia ja neljä nollapeliä. Vaikka Barcelonaa hehkutetaan sen hyökkäysosaamisen myötä, puolustuspää on Victor Valdésin johdolla aivan yhtä kovaa luokkaa. Valdésia pidetään yhä virhealttiina maalivahtina uran alkuvuosien epäonnistumisten takia. Pikkuhiljaa olisi syytä ymmärtää, että 31-vuotias Espanjan maajoukkuevahti on yksi maailman parhaista pelipaikallaan. Barcelonan pelityylin takia Valdés joutuu usein pelastamaan joukkueensa reaktiotorjunnoilla ja vastaantuloilla. Lisätään vielä liberona pelaaminen hyökkäysten rakentelussa ja torjuttu rankkari Rayoa vastaan, niin saadaan kasaan erinomainen paketti, johon Barcelona ei kaadu.

1) Miguel Ángel Moyà, Getafe

Listan kärjessä komeilee yllätysnimi. 29-vuotias Maalivahti Miguel Ángel Moyà on yksinään kenties suurin syy siihen, miksi Getafe on kahdeksan kierroksen jälkeen sarjataulukossa viidentenä. Moyàn Getafe on tehnyt kahdeksassa pelissä 12 maalia ja päästänyt 11. Sarjasta löytyy monia muitakin erinomaisia maalivahteja, mutta Moyà joutuu jatkuvasti taistelemaan kapeiden marginaalien kanssa. Yksi virhe voi johtaa tappioon, yksi onnistuminen voittoon. Toistaiseksi on tullut lähinnä onnistumisia. Siksi Moyà nousee listauksen kärkeen.