Kesällä Barcelonan päävalmentajan tehtävistä uusiutuneen kurkkusyövän takia vetäytynyttä Tito Vilanovaa ei ole unohdettu seurassa ja Barҫa toivoo Vilanovan palaavan vielä seuran palvelukseen jossain ominaisuudessa.

Barcelonan puheenjohtaja Sandro Rosell puhui aiheesta El Largueron haastattelussa, mutta painotti että kyse ei ole millään tavoin Vilanovan seuraajan Gerardo Martinon asemasta päävalmentajana. Vilanovan toivotaan seurassa kuitenkin ensisijaisesti toipuvan ja pystyvän sen jälkeen palaamaan johonkin tehtävään organisaatiossa.

– Hänen sairastumisensa on pahin asia, joka on tapahtunut sen jälkeen kun tulin seuraan. Hän on elämänhaluinen ja vahva. Jos hän toipuu, hän tulee varmasti palaamaan Barҫaan. En tiedä missä ominaisuudessa, mutta hän palaa, Rosell vakuutti.

”Tata” Martinon valinnalla Vilanovan seuraajaksi oli puheenjohtajan vahva tuki takanaan, eikä tilanne ole muuksi muuttunut. Martinon nimi oli vahvasti esillä Rosellin mukaan jo viime talvena Vilanovan sairauden puhjettua ensi kertaa ja hänen matkattuaan New Yorkiin saamaan hoitoa.

– Kun Titolle kävi miten kävi kesällä, ilmoitin hänet (Andoni) Zubizarretan listalle harkittavaksi mahdolliseksi valmentajaksi. Meni neljä tai viisi päivää ja päätös oli valmis, Rosell muisteli.

– Tapasin Martinon jo 12 vuotta sitten Libertadissa, kun yhtiömme tuki heitä.