Kauden huonosti aloittanut Sevilla kohtaa Eurooppa-liigan lohkovaiheen ottelussa kauden surkeasti aloittaneen Freiburgin. Kumpi kriisiseuroista kerää pisteet talteen?

Loukkaantumiset

Sevilla

Cala
Stéphane M’Bia
Denis Cheryshev
Fernando Navarro
Vitolo
José Antonio Reyes
Daniel Carrico
Cicinho

Freiburg

Pavel Krmas
Mensur Mujzda
Vladimir Darida
Vaclav Pilar
Vegar Eggen Hedenstand
Marco Terrazzino
Karim Guédé (pelikielto)

Edelliset ottelut

Sevilla

Real Sociedad – Sevilla 1-1 (La Liga)
Sevilla – Rayo Vallecano 4-1 (La Liga)
Valencia – Sevilla 3-1 (La Liga)

Freiburg

Borussia Dortmund – Freiburg 5-0 (Bundesliga)
Freiburg – Stuttgart 2-1 (Saksan Cup)
Hertha Berlin – Freiburg 1-1 (Bundesliga)

Seuraa häntä

Ivan Rakitic, Sevilla

Sevillasta lähti tukku tähtipelaajia kesän aikana pois. Ivan Rakitic jäi. Se on osoittautunut Sevillan kannalta lottovoitoksi, vaikka joukkue taapertaa. Ilman Rakiticin panosta andalusialasryhmällä menisi vielä paljon huonommin. Kapteenina toimiva Rakitic on monikäyttöinen pelaaja keskikentän keskisektorille. Hän on omimmillaan keskikentän pohjalla, mutta tarpeen tullen hänet nostetaan ylemmäs, koska pelintekotaitoa löytyy. Monen muun asian lisäksi hän on myös Sevillan parhaita maalintekijöitä tässä vaiheessa kautta.

Oliver Sorg, Freiburg

Usein puhutaan vain hyökkääjistä ja pelintekijöistä. Freiburgin alkukauden valopilkku on ollut kuitenkin oikea pakki Oliver Sorg. Toki Freiburg on päästänyt ison kasan maaleja, mutta 23-vuotias Sorg on silti ollut hyvä. Sevillaa vastaan nuorehkolta laitapakilta odotetaan pätevää esitystä molempiin suuntiin.

Arvio

Nyt voidaan tosissaan puhua kahden kriisiseuran kohtaamisesta. Perinteinen isojen haastaja Sevilla makaa La Ligassa sijalla 14. Toki kahdesta viimeisestä ottelusta on tullut pisteitä, mutta yksi voitto seitsemästä ottelusta on Sevillan tasoiselle joukkueelle surkea aloitus. Alkukauden otteluohjelma on ollut haastava, mutta silti.

Eurooppa-liiga on alkanut paremmin. Ensimmäisessä lohkovaiheen ottelussa kaatui Estoril-Praia 2-1. Voitto Freiburgista veisi Sevillan jo melko lähelle jatkopaikkaa.

Freiburg on ollut vielä surkeampi. Se ei ole voittanut tämän kauden Bundesligassa vielä ainuttakaan ottelua. Saavutukseksi voidaan tosin laskea tasapeli Bayern Müncheniä vastaan. Vastapainoksi Borussia Dortmund kylvetti viime viikonloppuna Freiburgia 5-0.

Eurooppa-liigan ensimmäisessä ottelussa Freiburg tasasi kotonaan pisteet Slovan Liberecin kanssa.

Lähtökohtaisesti Sevilla on luokkaa parempi joukkue kuin Freiburg. Kotikenttäetu tuo oman lisänsä Sevillan peliin. Molemmilla on loukkaantumishuolia, joten sairastupa ei käänny ratkaisevasti kummankaan eduksi. Sevilla voittaa paremman perustasonsa ansiosta 2-1.

Mahdolliset avauskokoonpanot

Sevilla: Beto; Coke, Cala, Pareja, Moreno; Rakitic, Iborra; Jairo, Marin, Perotti; Gameiro

Freiburg: Baumann; Sorg, Ginter, Diagne, Günter; Schuster, Fernandes; Schimd, Mehmedi, Coquelin; Freis