Illan ainoa La liga kamppailu pelattiin Los Cármenesilla Granadassa. Athletic Bilbao oli aseeton kotijoukkueen käsittelyssä, kun andalusialaiset ottivat Youssef El-Arabin kahdella osumalla vakuuttavan 2-0-voiton.

Ottelun alusta lähtien Granada näytti kaikkea muuta kuin joukkueelta, joka on tehnyt seitsemässä ottelussa vain kolme maalia. Kotijoukkueen hyökkäysnelikko Yacine Brahimi, Diego Buonanotte, Michael Pereira ja El-Arabi pelasivat aktiivisesti luoden hyviä tilanteita. Athletic Bilbaon yritykset puolestaan tyrehtyivät kerta toisensa jälkeen hätäisiin ratkaisuihin.

Toisen puoliajan alussa Granadan yritteliäisyys palkittiin. Ander Herrera rikkoi Brahimia, ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku, jonka El-Arabi sijoitti varmasti oikeaan alakulmaan.

Ernesto Valverde reagoi tilanteeseen vaihtamalla Iker Muniainin ja Óscar De Marcosin kentälle, mutta kotijoukkue oli päättänyt mennä menojaan. 61. minuutilla El-Arabi iski illan toisen osumansa. Pape Diakhaté jatkoi päällään loistovireessä olleen Buonanotten kulmapotkun maalin eteen juosseelle El-Arabille, joka puski pallon voimalla verkon perukoille.

Maalin jälkeen Granada viihdytti yleisöä vauhdikkailla hyökkäyksillä ja joukkueen puolustus nollasi baskien hyökkäykset kerta toisensa jälkeen. Athleticin loppukiri jäi näennäiseksi, joten pisteet jäivät Granadaan.

Voiton myötä Granada nousi sijalle 12. Vaikka joukkueella on ollut alkukaudesta ongelmia hyökkäyspelissä, on sen puolustus ollut rautaa. Seitsemän kierroksen jälkeen Lucas Alcarazin ryhmä on päästänyt vain viisi maalia.

Athletic on tappiosta huolimatta edelleen sarjassa hyvissä asemissa viidentenä.

La Liga maanantaina

Granada – Athletic Bilbao 2-0 (0-0)
1-0 Youssef El-Arabi (53.)
2-0 Youssef El-Arabi (61.)