Viime kaudella Celtic piti Barcelonaa pilkkanaan voittamalla katalaanijätin kotonaan. Toistuuko temppu tiistain Mestarien liigan ottelussa?

Loukkaantumiset

Celtic

Joe Ledley
Biram Kayal
James Forrest
Filip Twardzik
Steven Mouyokolo

Barcelona

Lionel Messi
Javier Mascherano
Jordi Alba
Ibrahim Afellay
Isaac Cuenca
Carles Puyol

Edelliset ottelut

Celtic

Kilmarnock – Celtic 2-5 (Skotlannin Valioliiga)
Celtic – Greenock Morton 1-2 (Skotlannin Cup)
Celtic – St. Johnstone 2-1 (Skotlannin Valioliiga)

Barcelona

Almería – Barcelona 0-2 (La Liga)
Barcelona – Real Sociedad 4-1 (La Liga)
Rayo Vallecano – Barcelona 0-4 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Celtic – Barcelona 2-1 (Mestarien liiga, 7.11.2012)

Arvio

Viime marraskuussa tapahtui jotain, mitä Barcelonan pelaajat, valmentajat ja kannattajat eivät pystyneet uskomaan. Pieni Celtic Skotlannista puolusti suuren ja mahtavan Barcelonan nurin. Celtic voitti ja sai ottelusta kolme pistettä, mutta ennen kaikkea se näytti, että Barcelona on haavoittuvainen.

Barcelonan puolustaja Dani Alves avautui hiljattain sanomalla, että marraskuun tapahtuma ei tule toistumaan. Hän sanoi, että jos Celtic pelaa samalla tavalla, sille ei jää ottelusta mitään käteen.

Rivien välistä voidaan lukea, että Celticin pelityyli turhauttaa Alvesia. Koko joukkue puolustaa ja pallonriiston sattuessa peliväline pelataan suurikokoisen Giorgios Samarasin haltuun. Alves hermostuu turhaan. Miten muuten Celtic voisi voittaa Barcelonan? Ei mitenkään.

Tiistain ottelu lienee viime marraskuun toisinto. Barcelona pitää palloa ehkä noin 75 prosenttia ajasta. Palloa pyöritetään Celticin rangaistusalueen rajalla, mutta hyviin vetopaikkoihin ei päästä. Tässä vaiheessa on korostettava Gerardo Martinon roolia. Kun niille vetopaikoille aikanaan päästään, nykysäännöillä Blaugranan pelaajat saavat myös laukoa. Vaikka matkaa maaliin olisi yli viisi metriä. Kannattaa seurata erityisesti vasemman laidan Neymarin ja Adrianon edesottamuksia asian suhteen.

Lionel Messi on rivistä pois, mutta Neymarin pelaaminen voi ratkaista ottelun Barcelonalle. Nyt Neymarin on lopetettava turha nöyristely ja pelattava, kuten hän osaa. Jatkuvia haastoja vastustajan puolustajia vastaan ja teräviä laukauksia toinen toisensa jälkeen.

Celtic puolustaa jälleen tiukasti, mutta salama lyö harvemmin samaan paikkaan kahdesti. Barcelona voittaa 2-0.