Lauantaina pelataan alkukauden ehdottomasti mielenkiintoisin kamppailu, kun Real Madrid ja Atlético Madrid ottavat yhteen pääkaupungin derbyssä. Kumpi hymyilee ottelun jälkeen, kumpi pidättelee kyyneliään?

Loukkaantumiset

Real Madrid

Gareth Bale (mahdollisesti pelikunnossa)
Marcelo
Xabi Alonso

Atlético Madrid

Mario Suárez (mahdollisesti pelikunnossa)
Adrián

Edelliset ottelut

Real Madrid

Elche – Real Madrid 1-2 (La Liga)
Real Madrid – Getafe 4-1 (La Liga)
Galatasaray – Real Madrid 1-6 (Mestarien liiga)

Atlético Madrid

Atlético Madrid – Osasuna 2-1 (La Liga)
Real Valladolid – Atlético Madrid 0-2 (La Liga)
Atlético Madrid – Zenit 3-1 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Real Madrid – Atlético Madrid 1-2 (Copa del Reyn finaali, 17.5.2013)

Arvio

Madridin derby, el derbi madrileño. Lähtötilanne on harvinainen. Pikkuveli Atlético on sarjataulukossa kahden pisteen verran edellä. Atléti on voittanut kaikki kuusi otteluaan, Realin sarjaa tahraa tasapeli Villarrealin kanssa.

Näiden joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Atlético oli parempi maalein 2-1. Silloin ei puhuttu kolmesta pisteestä. Kyseessä oli Espanjan Cupin, Copa del Reyn, finaali. Diego Simeonen joukkue näytti, että se pystyy voittamaan kaikkein suurimpia joukkueita kaikkein suurimmissa otteluissa.

Nyt Simeonen ryhmältä pyydetään jotain, mitä joukkue ei ole tehnyt aikoihin. Atlético on viimeksi voittanut liigaottelun Santiago Bernabéulla kaudella 1999-2000.

Ottelu on äärimmäisen kiinnostava myös pelitaktisesta näkökulmasta. Simeone perustaa pelinsä vastaiskuihin. Atlético on hallinnut tällä kaudella palloa keskimäärin 48 prosenttia peliajasta. Vastustaja houkutellaan kauas omalta maaliltaan, ja pallonriiston jälkeen sännätään vauhdilla tyhjään tilaan.

Carlo Ancelotti on puolestaan rauhoittanut Realin vastahyökkäyspeliä. Joukkue pelaa José Mourinhon aikaan verrattuna enemmän hitaita hyökkäyksiä. Real on toistaiseksi hallinnut palloa keskimäärin 61 prosenttia ajasta, kolmanneksi eniten koko sarjassa.

Yksilötasolla tiedetään, että Cristiano Ronaldo ratkaisee pelin, jos hän saa siihen mahdollisuuden. Mutta miten on heikosti kauden aloittaneen Karim Benzeman laita? Atléticon Diego Costa johtaa maalipörssiä yhdessä Lionel Messin kanssa. Onko Costasta tekemään maaleja myös Realia vastaan? Copa del Reyn finaalissa Costa onnistui, joten vastaus voi hyvinkin olla kyllä.

Lopuksi vielä pari sanaa kokonaisuudesta. Atlético on ollut erittäin vakuuttava alkukaudella, Real ei. Silti eroa on vain kaksi pistettä. Toisin sanoen Realilla on varaa parantaa vielä rutkasti. Jos isoveli pelaa lauantaina hyvin, Atléticon on pelattava kauden paras pelinsä. Mutta kuten Ancelotti sanoi: jos Real pelaa, kuten se pelasi Elcheä vastaan, Atlético voittaa.