Sarjan peräpäässä majailevasta Almeríasta ei ollut sarjakärjen pysäyttäjäksi. Almerian Estadio de los Juegos Meditérraneosilla pelattu kamppailu päättyi Barcelonan 2-0-voittoon. Lionel Messi vaihdettiin kentältä jo ensimmäisellä puoliajalla loukkaantumisen vuoksi. Voitto oli Barcelonalle historiallinen. Joukkue ei ole koskaan aiemmin voittanut kauden seitsemää ensimmäistä otteluaan.

Ennen loukkaantumistaan Messi ehti kuitenkin tehdä pahojaan. Varsin tunnustelevan alun jälkeen mies vei Blaugranan johtoon upealla osumalla 21.minuutilla. Messi nousi oikealta laidalta pelaten seinän Pedron kanssa, ja paluupallon argentiinalainen laukoi vasurillaan rangaistusalueen rajan tuntumasta tolpan kautta maalin.

Paljon muuta positiivista ei kotijoukkueen ensimmäisessä puoliajassa ollutkaan. Vain muutamaa minuuttia maalin jälkeen reittään pidellyt Messi vaihdettiin pois kentältä.

Puoliajan loppua kohden kotijoukkue sai painetta Barcelonan maalille, mutta kovin vaarallisia tilanteita ei nähty. Paras paikka osui Rodrille, jonka laukauksen Victor Valdés torjui.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu kymmenisen minuuttia juonivat Xavi ja Cesc Fábregas paikan Adrianolle, joka tuikkasi Barcelonan ratkaisevan tuntuiseen 0-2-johtoon. Hyvin mukana roikkuneen Almerían taistelutahto laantui maalin myötä, eivätkä vaihtopelaajatkaan piristäneet joukkueen peliä.

Andalusialaiset heräsivät taisteluun vielä ottelun lopussa, mutta oikein perustein hylättyä paitsiomaalia lähemmäksi Almería ei päässyt.

Almería ei ole voittanut seitsemästä ottelusta ainuttakaan, ja se on 18. sarjassa.

FC Barcelona jatkaa puhtaalla pelillä sarjakärjessä. Messin loukkaantuminen ei kuitenkaan helpota katalaanien tilannetta otteluruuhkassa. Joukkueen seuraava peli pelataan jo tiistaina Glasgowssa Teemu Pukin Celticia vastaan.

Illan ensimmäisessä ottelussa Valencia päihitti Rayo Vallecanon 1-0 Jonaksen maalilla. Voitto oli Lepakoille jo kolmas peräkkäinen.