Tässä sarjassa tarkastellaan sarjan kahden valovoimaisimman yksilön, Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon, suorituksia. Uusi osa julkaistaan viiden pelatun liigaottelun välein. Sarja jatkuu läpi kauden.

Lionel Messi

Messi aloitti kautensa erinomaisesti. Barcelona voitti kauden avauksessaan Levanten 7-0, Messi paukutti kaksi maalia ja antoi päälle maalisyötön. Málagaa vastaan argentiinalainen ei pelannut Super Cupissa tulleen lievän loukkaantumisen takia.

Messi teki paluun liigakarkeloihin syyskuun 1. päivänä. Valencia ei kyennyt pysäyttämään Kirppua, joka paukutti hattutempun. Sevillaa vastaan syntyi maali, mutta viime viikonloppuna Messi jäi yhteen syöttöpisteeseen.

Liigaotteluiden ohessa Messi ehti pelata kaksi Super Cupin ottelua ja yhden Mestarien liiga -pelin. Atlético jätti Messin kahdesti nollille. Ajaxin verkkoon tehohyökkääjä iski kauden toisen hattutemppunsa.

Cristiano Ronaldo

Ronaldon kausi alkoi hieman kilpakumppaniaan tahmeammin. Real Betisiä vastaan portugalilainen jäi nollille. Granadaa vastaan Ronaldo syötti jo voittomaalin. Maalihanat aukesivat vihdoin kolmannessa ottelussa Athletic Bilbaoa vastaan. Myös Villarreal-tasapelissä Ronaldo osui kerran. Ja sitten irtosi.

Viikonloppuna Ronaldo oli mukana kaikissa maaleissa (2+2), kun Real höykytti Getafea 4-1. Viime viikolla pelatussa Mestarien liiga -ottelussa Ronaldo iski kauden ensimmäisen hattutemppunsa ja syötti päälle yhden maalin.

Arvio

Messi on pelannut alkukaudella seitsemän ottelua, joissa hän on paukuttanut tehot 9+2=11. Peliminuutteja on kertynyt 565. Toisin sanoen Messi on tehnyt maalin tai antanut maalisyötön keskimäärin 51 minuutin välein.

Ronaldo on puolestaan kahminut 7+4=11 pistettä kuudessa ottelussa. Ronaldolle on annettu peliaikaa yhteensä 540 minuuttia, joten pisteitä on kertynyt 49 minuutin välein.

Ensimmäinen erä on hyvin tasainen. Messi aloitti kauden paremmin, mutta Ronaldo on päässyt viime otteluissa hyvin mukaan. Molemmat säkenöivät jälleen omalla planeetallaan Mestarien liigan avauskierroksella.

Ensimmäinen erä menee Messin hyväksi siitä syystä, että Kirppu on ollut tasaisempi. Barcelona ei ole myöskään menettänyt yhtään pistettä liigassa, toisin kuin Real Madrid.