Rayo Vallecanosta ei ollut lauantai-iltana Barcelonan pysäyttäjäksi. Pedro toimi vaihteeksi kapellimestarina, kun vierasjoukkue jyräsi 4-0-voittoon.

Pedro avasi maalihanat reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Lionel Messi teki erinomaisen esityön osumaan, mutta myös Pedron viimeistely oli hyvää luokkaa. Laiturin toinen maali syntyi Cesc Fàbregasin syötöstä. Tällä kertaa Pedro sai laittaa pallon lähestulkoon tyhjään maaliin.

Pedro kruunasi hattutemppunsa reilu vartti ennen täyttä aikaa Neymarin loistavasta syötöstä. Fàbregas kaunisteli loppulukemat 4-0:aan 80. minuutilla.

– Olemme todella tyytyväisiä otteluun ja kolme maalia oli tietysti hieno juttu, Pedro sanoi ottelun jälkeen.

Ottelu olisi voinut kääntyä eri suuntaan. Barcelonan johtaessa 1-0 Rayo sai rangaistuspotkun, mutta Victor Valdés torjui Roberto Trashorrasin yrityksen. Valdés torjui rangaistuspotkun myös keskiviikon Mestarien liiga -ottelussa.

Oli toisaalta Barcelonallakin epäonnea. Neymarin ensimmäinen La Liga -maali oli hyvin lähellä, sillä laukaus kolahti tolpan sisäreunaan.

Voiton myötä Barcelona jatkaa sarjan kärkipaikalla. Joukkue on voittanut kaikki viisi otteluaan. Rayo on liigan huonoimmalla maalierolla (4-16) toiseksi viimeisenä.

Almerían ja Levanten ottelussa 12 varoitusta

Lauantain aiemmassa ottelussa Real Sociedad ja Málaga päätyivät maalittomaan tasapeliin. Almerían ja Levanten 2-2-tasapeliin päättyneessä ottelussa sen sijaan tapahtumia riitti.

Kotijoukkue Almería aloitti maalinteon ensimmäisen puoliskon viimeisillä hetkillä, kun Verza upotti pallon rangaistuspotkusta maaliin. Toisella puoliajalla Suso vei isännät kahden maalin karkumatkalle, mutta siihen Almerían myötätuuli päättyi.

Christian Fernández otti minuutin sisään pari keltaista, ja seuranneesta tilanteesta Nabil El Zhar iski rangaistuspotkun maaliin. Papakouli Diop tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin. Ottelussa jaettiin kahden rangaistuspotkun lisäksi yksi punainen ja 12 keltaista korttia.

Perjantain ainoassa ottelussa Osasuna löi kotonaan Elchen 2-1. Voitto oli Osasunalle kauden ensimmäinen. Elche jatkaa yhä ilman voittoa.