Heikosti kauden aloittanut Rayo Vallecano saa vieraakseen sarjaa johtavan Barcelonan. Katkeaako Vallecanon kolmen ottelun tappioputki?

Loukkaantumiset

Rayo Vallecano

Iago Falqué
Rodri
Nery Castillo
José Carlos
Lass Bangoura (pelikielto)

Barcelona

Jordi Alba
Ibrahim Afellay
Isaac Cuenca
Carles Puyol

Edelliset ottelut

Rayo Vallecano

Málaga – Rayo Vallecano 5-0 (La Liga)
Rayo Vallecano – Levante 1-2 (La Liga)
Atlético Madrid – Rayo Vallecano 5-0 (La Liga)

Barcelona

Barcelona – Ajax 4-0 (Mestarien liiga)
Barcelona – Sevilla 3-2 (La Liga)
Valencia – Barcelona 2-3 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Barcelona – Rayo Vallecano 3-1 (La Liga, 17.3.2013)

Arvio

Lähtötilanne ei suosi isäntäjoukkue Rayo Vallecanoa. Tuijotetaan hetki tilastoja. Rayo on pelannut tällä kaudella neljä ottelua, joista se on voittanut yhden ja hävinnyt kolme. Viimeiset kolme otteluaan se on hävinnyt maalierolla 1-12.

Barcelonan ja Rayon neljästä viimeisestä kohtaamisesta Barca on voittanut kaikki murskaavalla maalierolla 19-1. Muistetaan vielä, että Rayon pelaajista tärkeät José Carlos ja Lass Bangoura ovat sivussa.

Barcelonalla on ollut puolustuspäässä suuria ongelmia tällä kaudella. Toki joukkue voitti sarjapeleissä Valencian ja Sevillan ja Mestarien liigassa Ajaxin, mutta huonomminkin olisi voinut käydä.

Ongelmista huolimatta Rayo ei ole Barcelonan aiempien vastustajien tasoa. On todennäköistä, että Gerardo Martino lepuuttaa joitain avainpelaajiaan. Ja vaikka lepuuttaisi, ei tästä otteluparista voi veikata mitään muuta kuin murskavoittoa. Barcelona voittaa 1-5.