Oppipojasta on kasvanut opettajaansa suurempi. Siinä lähtötilanne, kun Barcelona isännöi Mestarien liigan avausottelussaan Amsterdamin Ajaxia.

Loukkaantumiset

Barcelona

Pedro
Ibrahim Afellay
Isaac Cuenca
Carles Puyol

Ajax

Joël Veltman

Edelliset ottelut

Barcelona

Barcelona – Sevilla 3-2 (La Liga)
Valencia – Barcelona 2-3 (La Liga)
Barcelona – Atlético Madrid 0-0 (Espanjan Super Cup)

Ajax

Ajax – Zwolle 2-1 (Eredivisie)
Groningen – Ajax 1-1 (Eredivisie)
Heerenveen – Ajax 3-3 (Eredivisie)

Edellinen keskinäinen ottelu

Ajax – Barcelona 4-3 (Harjoitusottelu, 4.8.2002)

Arvio

Barcelona ja Ajax eivät ole juuri pelanneet toisiaan vastaan. Silti joukkueita yhdistää harvinaisen tiukka side. Kärjistäen kaikki, mitä Barcelona on viime aikoina voittanut, on Ajaxin ansiota. Jos Ajax ei olisi opettanut Johan Cruijffille tiettyä pelitapaa, ei Cruijff olisi osannut opettaa sitä Barcelonalle.

Vielä nykyäänkin side on vahva. Barcelonan entinen pelaaja Frank de Boer toimii Ajaxin päävalmentajana. Hän saattaa jossain vaiheessa urallaan siirtyä Barcelonan peräsimeen. Lisäksi Ajaxissa pelaa lainalla Barcelonan Bojan Krkic.

Mennään pelillisiin asioihin. Ajax kiusasi viime kaudella kunniakkaasti isompiaan. Nyt ei ole samaa luvassa. Joukkue menetti elintärkeän pelintekijän Christian Eriksenin siirtoikkunnan viimeisillä hetkillä Tottenhamiin. Avauksen toppari Toby Alderweireld siirtyi puolestaan Atlético Madridiin. Kolbeinn Sigthórsson on toki viimeistellyt alkukaudesta muutaman maalin, mutta se ei vielä lupaa paljon.

Lähtökohtaisesti Niklas Moisanderin johtama puolustuslinja joutuu juoksemaan ja paljon. Vierastasapeli olisi kova temppu, mutta realistisesti ajatellen Barcelona voittaa 3-0.