Osasuna ei jäänyt suotta odottelemaan annettuaan päävalmentaja Jose Luis Mendilibarille lähtöpassit tiistaina. Pamplonalaisjoukkue nimitti jo keskiviikkona uudeksi päävalmentajaksi Javi Gracian, jolle pesti on ensimmäinen pääsarjatasolla.

43-vuotias Gracia on entinen Real Sociedadin ja Villarrealin keskikenttäpelaaja, jolla on valmennuskokemusta alemmilta tasoilta jo kymmenen vuoden ajalta.

Gracia aloitti valmennusuransa Villarrealin nuorten joukkueesta ja on sittemmin valmentanut Pontevedraa, Cadiizia sekä Villarrealin kakkosjoukkuetta. Kreikassa Olympiakos Valoun ja Kerkyran peräsimessä vietettyjen jaksojen jälkeen Gracia palasi Espanjaan ja johdatti Almérian nousuun viime kaudella, mutta ei saanut jatkoa seurassa tästä huolimatta.

Gracian sopimus Osasunan kanssa kattaa kaksi seuraavaa kautta.