Nyt se on vhdoin totta. Gareth Bale siirtyi Tottenhamista Real Madridiin arviolta 100 miljoonan euron siirtosummalla. Siirtosummista ja niiden järkevyydestä voitaisiin puhua ummet ja lammet. Ei tehdä sitä tällä kertaa. Mennään pelillisiin asioihin.

Realin päävalmentaja Carlo Ancelotti haki harjoituskaudella parasta mahdollista pelitapaa. Välillä pelattiin joulukuusella, välillä ryhmitys oli 4-3-3. Kauden alussa on menty viime kaudesta tutulla 4-2-3-1:llä. Aloitetaan pelipaikkaspekulaatio.

Vasen laituri

Jos Bale pelaisi vasempana hyökkääjänä, suurimman supertähden (Cristiano Ronaldo) pitäisi siirtyä. Ancelotti valmisteli Balen tuloa jo kesällä, jolloin Ronaldo pelasi ajoittain vedettynä keskushyökkääjänä. Siis suunnilleen samalla tavalla kuin Lionel Messi Barcelonassa. Ronaldolta menisi todennäköisesti hetki päästä sinuiksi uuden pelipaikkansa kanssa, mutta keskellä portugalilainen pääsisi osallistumaan enemmän peliin. Tässä vaihtoehdossa Karim Benzema viettää loppukauden penkillä, mikäli siirto ei vie miestä muualle maanantain aikana.

Vasen pakki

Puhutaan, että Neymarin ja Jordi Alban muodostama Barcelonan vasemman laidan kaksikko on pelote vastustajille. Pelko nousee kauhuksi, jos Real peluuttaa Balea vasempana pakkina. Silloin vasemmalta tullaan Balen ja Ronaldon voimalla kovaa. Ja usein. Ronaldo leikkaisi sisään ja Bale tekisi jatkuvia taustanousuja laitaa pitkin. Fábio Coentrão on jo penkillä tai katsomossa. Tässä mallissa hänelle tekisi seuraa nykyinen vasen pakki Marcelo. Puolustussuuntaan pelaaminen on pieni kysymysmerkki, mutta Balella on rutkasti kokemusta vasemman pakin tontilta.

Ylempi keskikenttäpelaaja

4-2-3-1-ryhmityksessä on kolme keskustan pelaajaa, joista kaksi pelaa alempana ja yksi ylempänä. Bale voisi hyvin pelata kolmion kärjessä. Sille paikalle häntä totutettiin viime kaudella Tottenhamissa. Keskushyökkääjän alla Bale voisi tehdä tempokuljetuksiaan ja laukoa kauempaa, minkä walesilainen ehdottomasti osaa. Ongelman nimi on Isco. Viime kauden sensaatio on pelannut ensimmäiset ottelunsa erinomaisesti, eikä häntä välttämättä kannattaisi siirtää pois kyseiseltä pelipaikalta. Toinen kärsijä on Mesut Özil, jonka peliaika alkaa kutistua marginaaliin.

Lyhytaikainen ratkaisu ongelmaan olisi kolmion kääntäminen toisinpäin. Kahden ylemmän keskikenttäpelaajan mallissa Balen rinnalla voisi pelata Isco, Özil tai Luka Modric. Pidemmällä aikavälillä kolmion kääntö siirtäisi ongelman alemmas. Modric, Xabi Alonso, Asier Illarramendi, Casemiro ja Sami Khedira kilpailisivat yhdestä pelipaikasta.

Oikea laituri

Mitä jos Balea kokeiltaisiin oikeana laitahyökkääjänä. Bale on kyllä hyvä syöttäjä, mutta laukaus on niin julma, että sitä pitäisi päästä hyödyntämään. Ja oikealla laidalla se onnistuisi. Lyhyt kuljetus, ennen rangaistusaluetta pari askelta sisään ja jalan heilautus. Oikealla laidalla on tähän asti pelannut yleensä Ángel di María, joka on Balen tavoin vasenjalkainen. Muutos ei siis olisi muulle Real-ryhmälle kohtuuttoman suuri. Di Maríalle Balen tulo oikelle laidalle tietäisi penkkikomennusta.

Vaihtopelaaja

Gareth Balesta maksettiin 100 miljoonaa. Hänet on hankittu Real Madridiin pelaamaan, ei katsomaan muiden pelaamista. 100 miljoonan miestä ei ole varaa pitää penkillä, eihän. Toivottavasti 24-vuotias Bale ei koe Kakán kohtaloa. Tuskin kokee. Kaká voitiin helposti pitää penkillä. Hän kun maksoi vain 65 miljoonaa.

 

Muista tykätä Facebook-sivustamme!