Sekavissa tunnelmissa liigakauden aloittanut Real Madrid isännöi Athletic Bilbaoa sunnuntai-iltapäivänä. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti Suomen aikaa 13.00, mikä aiheuttaa omat haasteensa joukkueille.

Loukkaantumiset

Real Madrid

Sami Khedira (mahdollisesti pelikunnossa)
Xabi Alonso
Raphaël Varane

Athletic Bilbao

Gorka Iraizoz (mahdollisesti pelikunnossa)
Borja Ekiza
Mikel San Jose (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Granada – Real Madrid 0-1
Real Madrid – Real Betis 1-0

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao – Osasuna 2-0
Real Valladolid – Athletic Bilbao 1-2

Edellinen keskinäinen ottelu

Athletic Bilbao – Real Madrid 0-3 (14.4.2013)

Arvio

Real Madrid ja Athletic ovat aloittaneet sarjan puhtaalla pelillä. Vaikka tilanne näyttää runkosarjassa hyvältä, molempien joukkueiden valmistautumista varjostaa muutama häiriötekijä.

Gareth Balen siirtoa ei ole vieläkään viimeistelty. Fábio Coentrão, Ángel di María, Karim Benzema ja Mesut Özil ovat pyörineet siirtospekulaatioissa. Lisäksi Kaká ilmoitti pari päivää sitten lähtöhaluistaan.

Siirtokuviot painavat myös vierailijaa. Athleticin seurajohto myönsi perjantaina, että Manchester United on tehnyt tarjouksen keskikenttäpelaaja Ander Herrerasta.

Siirtospekulaatiot hellittävät parin päivän kuluttua, kun ikkuna umpeutuu. Tänä viikonloppuna huhumylly kuitenkin pyörii vinhaa vauhtia, mikä ei voi olla vaikuttamatta joukkueiden otteisiin. Kun vielä lisätään päälle Cristiano Ronaldon kolmen liigaottelun maaliton putki, voidaan sanoa, ettei Real ole missään nimessä parhaassa iskussaan.

Kotivoitto on toki todennäköisin tulos, mutta Athleticin venymisellä tasapeli on täysin mahdollinen.