Mestarien liigan lohkot arvottiin torstaina. Espanjalaisseuroja on mukana neljä: Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid ja Real Sociedad.

Barcelona arvottiin H-lohkoon yhdessä AC Milanin, Ajaxin ja Celticin kanssa. Barcelona on kohdannut Milanin parina vuonna peräkkäin, joten joukkueet tuntevat hyvin toisensa. Viime kaudella Barcelona kaatoi Milanin pudotuspeleissä. Celticiä vastaan Barca paini viime kauden alkulohkossa kaksi tasaista ottelua. Miten käy nyt, kun Teemu Pukki on mahdollisesti viimeistelemässä? Oman mausteensa lohkoon tuo Ajaxin suomalaistoppari Niklas Moisander.

Real Madrid sai B-lohkoon Juventuksen, Galatasarayn ja FC Kööpenhaminan. Viime vuosina hyvin menestynyt Juventus on ennakkoon selvästi kovin vastus Realille. Viime kaudella Italian Vanha Rouva karsiutui turnauksen voittanutta Bayern Müncheniä vastaan. Turkin kestosuosikki Galatasaray on vahva kotijoukkue, mutta ennakkoon se ja Kööpenhamina taistelevat kolmospaikasta.

Atléticolla on realistinen mahdollisuus jatkoon lohkosta, jossa se pelaa Portoa, Zenitiä ja Austria Wieniä vastaan. Portugalilainen Porto ja Pietarin Zenit ovat toki vahvoja, mutta Atlético on vähintään samalla viivalla.

Real Sociedadin arpaonni ei ollut paras madollinen. Se joutuu vääntämään jatkopaikasta yhdessä Manchester Unitedin, Shakhtar Donetskin ja Sami Hyypiän valmentaman Bayer Leverkusenin kanssa.

Mestarien liiga käynnistyy 17. syyskuuta.

Mestarien liiga -lohkot

A-lohko: Manchester United, Shakhtar Donetsk, Bayer Leverkusen, Real Sociedad
B-lohko: Real Madrid, Juventus, Galatasaray, FC Kööpenhamina
C-lohko: Benfica, Paris Saint-Germain, Olympiakos, Anderlecht
D-lohko: Bayern München, TsSKA Moskova, Manchester City, Viktoria Plzen
E-lohko: Chelsea, Schalke, Basel, Steaua Bukarest
F-lohko: Arsenal, Borussia Dortmund, Marseille, Napoli
G-lohko: Porto, Zenit, Atlético Madrid, FC Austria Wien
H-lohko: Barcelona, AC Milan, Ajax, Celtic