FC Barcelona voitti Espanjan sarjakauden ensimmäisen pokaalin, kun se kaatoi Atlético Madridin kaksiosaisessa Supercupissa yhteismaalein 1-1. Barcelona voitti Cupin vierasmaalisäännön perusteella.

Maalittomaan tasapeliin päättyneeseen toiseen osaotteluun mahtui epäonnistunut rangaistuspotku, kaksi ulosajoa ja kentälle juossut katsoja.

Diego Simeone oli linjannut Atlético Madridin taktiikaksi alusta alkaen puolustamisen ja rumat otteet.

Barcelona piti palloa, muttei saanut mitään vaarallista aikaiseksi. 25 minuutin pelin jälkeen pallonhallintaprosentit olivat peräti 81-19 kotijoukkueen hyväksi.

Atlético loi parhaat tilanteet terävistä vastahyökkäyksistään. Koke, Arda Turan ja David Villa pääsivät kukin yrittämään vuorotellen maalintekoa, mutta Victor Valdés pelasti Barcelonan kerta toisensa jälkeen.

Kymmenen minuuttia ennen loppua kuumaotteisella Atléticolla alkoi keittää yli. Tilanteen ulkopuolella Filipe Luis rikkoi Dani Alvesia. Päätuomari ei nähnyt tilannetta, mutta näytti neljännen tuomarin viestin perusteella Filipe Luisille punaista korttia.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Diego Costa rikkoi Alvesia, joka kaatui maahan. Diego Godín astui Alvesin selän päälle, mutta selvisi tilanteesta ilman ulosajoa.

87. minuutilla vaihdossa aloittanut Pedro hankki Barcelonalle rangaistuspotkun, jonka Lionel Messi laukoi ylärimaan.

Lisäajalla nähtiin ottelun toinen ulosajo, kun vaihtoon jo aiemmin otettu Arda lähetettiin vaihtopenkiltä suihkuun.

Aivan ottelun lopussa eräs katsoja toi oman värinsä otteluun juoksemalla halaamaan Gerard Piquétä.

Barcelonan avauksessa nähtiin ensimmäistä kertaa kaksikko Messi-Neymar. Toistaiseksi tehokkuus jäi yksittäisten väläytysten asteelle.