Atlético Madridin argentiinalaisvalmentaja Diego Simeone oli erittäin tyytyväinen joukkueensa 3-1-vierasvoittoon Sevillasta sunnuntai-iltana. Entinen Argentiinan maajoukkueen keskikenttäpelaaja ei kuitenkaan usko joukkueensa mahdollisuuksiin voittaa La Ligaa.

– Ei, ei missään tapauksessa, Simeone vastasi erään toimittajan kysymykseen Atléticon mahdollisuuksista.

– Madrid ja Barcelona pelaavat täysin eri liigassa. Tämä on tylsää kaikille muiden joukkueen kannattajille, jotka voivat vain haaveilla sijoittuvansa kolmanneksi tai neljänneksi.

– Meidän täytyy vain odottaa, että televisiotulot jaetaan tasaisemmin joukkueiden kesken, sillä tällä hetkellä mestaruus ratkaistaan kahden suuren välillä.

Diego Simeonen valmentama Atlético haastoi viime kaudella Real Madridin pitkälle kevääseen sarjan kakkostilasta. Loppukaudesta tasoero kävi kuitenkin selväksi, ja Madrid nousi kakkospaikalle yhdeksän pisteen erolla Atléticoon laadukkaamman ja laajemman materiaalinsa ansiosta.

Edellisen kerran joku toinen joukkue kuin Barcelona tai Real Madrid sijoittui kahden parhaan joukkoon La Ligassa vuonna 2008, jolloin Villarreal päihitti Barcelonan taistelussa kakkospaikasta. Viimeisen neljän kauden piste-erot toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneiden välillä ovat olleet 25, 21, 30 ja yhdeksän pistettä. Villarrealin kakkostilaa lukuunottamatta viimeisen yhdeksän kauden aikana kärkikaksikon paikkaa ovat pitäneet Barcelona ja Real Madrid.

Lähde: Marca