Villarreal nousi vuoden tauon jälkeen Espanjan pääsarjaan. Joukkue sijoittui toiseksi Segundassa, mikä takasi suoran nousun takaisin pääsarjaan.

Viime kausi

Kaudesta 2011/12 tuli joukkueelle todellinen katastrofi. Joukkue voitti vain yhdeksän ottelua ja maaliero näytti -14:ää. Keltainen sukellusvene keräsi 38 ottelusta 41 pistettä ja putosi Segundaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1998.

Ennen viime kauden alkua seura joutui myymään parhaita pelaajiaan pois säästääkseen kuluissa. Giuseppe Rossi, Nilmar, Borja Valero, Jonathan de Guzmán, Gonzalo Rodríguez ja Carlos Marchena… Suuri määrä kokemusta ja taituruutta hävisi joukkueesta putoamisen myötä.

42 ottelusta Villarreal kuitenkin saalisti 21 voittoa ja yhteensä 77 pistettä, mikä riitti suoraan nousuun. Segundan ykköseksi sijoittui Elche 82 pisteellä.

Keltaisen sukellusveneen paras maalintekijä oli nigerialainen Ikechukwu Uche, joka viimeisteli 14 maalia.

Siirtoikkunapoimintoja

Sergio Asenjo

Lahjakas maalivahti on kärsinyt uransa aikana muutamasta pahasta polvivammasta, eikä ole sementoinut joukkueessaan Atlético Madridissa ykkösvahdin paikkaa. Lukuisia nuorisomaajoukkueiden otteluita pelannut 24-vuotias Asenjo saapui lainasopimuksella Villarrealiin alkavaksi kaudeksi ja haastaa viime vuonna Segundassa loistaneen Juan Carlosin peliajasta.

Giovani dos Santos

Yksitoistavuotiaana FC Barcelonan junioriakatemiaan siirtynyt meksikaani oli todella hypetetty lupaus nuorempana. 24-vuotias hyökkääjä on edustanut maataan jo 68 kertaa, vaikka ei ole ennen viime kautta seurajoukkuetasolla lyönyt itseään lopullisesti läpi. Villarreal on jo seitsemäs seura dos Santosille kuudessa vuodessa. Viime vuonna Gio esitti lupaavia otteita Mallorcan riveissä, jossa iski kuusi maalia 29 ottelussa.

Joukkueen vahvuus

Tasaisuus. Joukkue on kohtuullisen hyvä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Dos Santos tuo juonikkuutta Javier Aquinon ja Uchen tueksi. Kaksi ottelua Argentiinan väreissä pelannut Mateo Musacchio on puolustuksen tukipilari.

Joukkueen heikkous

Vierasotteluissa Villarrealin on ollut huomattavasti haastavampaa saalistaa pisteitä. Viime vuonna kolmestatoista vierasottelusta joukkue ei saavuttanut voittoa ja kauden seitsemästä tappiosta viisi tuli vieraissa.

Seuraa häntä

Giovani dos Santos

Taitava meksikolainen löysi elämänsä vireen viime kaudella Mallorcan riveissä. Mies olikin yksi mielenkiintoisimmista seurattavista saarijoukkueen taistellessa sarjapaikastaan. Nyt dos Santos on taas samanlaisen tilanteen edessä, kun lapsenkasvoisen dos Santosin pitäisi toimia kapellimestarina Villarrealin hyökkäyksessä. Jos viime kauden tahti jatkuu, saavat vastustajat olla tarkkoina Villarrealia vastaan.

Arvio

Lähtökohtaisesti Villarreal lähtee uusimaan sarjapaikkaansa, mutta eväät taulukon keskivaiheille ovat olemassa. Kotiottelut ovat suuressa roolissa kauden onnistumisen kannalta. Löytynee kauden jälkeen jopa sijoilta 11-14.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Sergio Asenjo (lainalla Atlético Madridista)
25 Juan Carlos
35 Aitor Fernández
Job Ayala

Puolustajat

2 Mario Gaspar
3 Bojan Jokić
5 Mateo Musacchio
6 Aleksandar Pantić
16 José Dorado
18 Jaume Costa
29 Pablo Iñiguez
Gabriel Paulista

Keskikenttä

4 Tomás Pina
10 Cani
11 Hernán Pérez
14 Manuel Trigueros
15 Francisco Farinós
17 Javier Aquino
21 Bruno Soriano
27 Moisés Gómez
28 Edu Ramos
Javier Camuñas

Hyökkääjät

7 Jérémy Perbet
8 Ikechukwu Uche
9 Giovani dos Santos
24 Jonathan Pereira
Juan Ortuño
Gerard Moreno