Valencia menetti kesällä maalitykkinsä. Onko Roberto Soldado paikattavissa?

Viime kausi

Syksyllä Valencian keskittyminen oli Mestarien liigassa, joka sujuikin hyvin. Joukkue eteni Bayern Münchenin vanavedessä alkulohkosta jatkoon, mutta samalla kansallisessa liigassa meni keskinkertaisesti.

PSG pudotti Valencian Mestarien liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, joten joukkue saattoi keskittyä kotoiseen liigaan. Kesken kauden puikkoihin astunut Ernesto Valverde luotsasi Valencian lopulta viidenneksi.

Copa del Reyssä Valencia hävisi puolivälierissä Real Madridille yhteismaalein 1-3.

Siirtoikkunapoimintoja

Roberto Soldado

Suurin lähti. Soldado latoi viime kaudella Espanjan pääsarjassa 24 maalia ja Mestarien liigassa neljä lisää. Kesällä Tottenham rikkoi siirtoennätyksensä hankkiakseen 28-vuotiaan maaliruiskun. 30 miljoonaa euroa tiskiin ja Soldado Lontooseen.

Tino Costa

Toinen paha menetys iski keskikentälle. Hevosenpotkustaan tunnettu Tino Costa ei loista maalitilastoissa, mutta hän oli tärkeä palanen Valencian keskikentän keskustassa. Viime kaudella kaikissa Mestarien liigan kamppailuissa pelannut Costa siirtyi Spartak Moskovaan seitsemällä miljoonalla.

David Albelda

35-vuotias keskikentän pohjapelaaja päätti lopettaa komean uransa, kun Valencia ei enää tarjonnut miehelle uutta sopimusta. Valencian pitkäaikaisesta kapteenista voisi kirjoittaa romaanin, mutta pysytään faktoissa. Viime kaudella Albelda pelasi melko tarkalleen puolet kauden otteluista. Hänen pelillinen antinsa ei ehkä enää ollut huipputasolla, mutta Albeldan lopettamisen myötä johtaja on poissa.

Hélder Postiga

Valencia hankki Hélder Postigan täyttämään Soldadon saappaita. Portugalin maajoukkuehyökkääjä pelasi viime kaudella Real Zaragozassa 37 ottelua, joissa syntyi mukavat 14 maalia. 31-vuotias Postiga on hyvä maalintekijä, mutta Soldadon veroinen hän ei ole.

Joukkueen vahvuus

Varauksella maalinteko. Valencia iski viime kaudella neljänneksi eniten maaleja, 67. Maaliputken jatkuminen tällä kaudella ei ole missään nimessä varmaa, koska Soldado ei ole enää joukkueessa.

Joukkueen heikkous

Valencialla on nimekkäitä puolustajia, kuten Adil Rami. Puolustuspeli ei silti ollut viime kaudella järin timanttista. 54 maalia omiin 38 ottelussa on sen verran paljon, että hyökkäyspelin on onnistuttava jatkuvasti, jotta pisteitä tulee. Nyt kun hyökkäyspeli on kysymysmerkki, puolustuspelin on parannuttava.

Seuraa häntä

Hélder Postiga

Välittömästi siirtonsa jälkeen Postigan harteille kasattiin valtavat paineet. Hänet hankittiin paikkaamaan Soldadon jättämä aukko. Joukkue luottaa Postigaan ja kannattajat luottavat Postigaan. Miehen itsensä kannalta on toivottava, että ensimmäinen maali syntyy mahdollisimman pian.

Arvio

Valencian iskukykyä on vaikeaa arvioida. Runko on yhä kasassa, mutta viime kauden pari tärkeää palasta lähti muualle. Eurooppa-liiga tuo oman rasituksensa kauteen, mutta Valencian rutiinitaso riittää joka tapauksessa melko korkealle. Sijat 5-6.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Diego Alves
13 Vicente Guaita

Puolustajat

4 Adil Rami
5 Víctor Ruiz
12 João Pereira
14 Juan Bernat
18 Andrés Guardado
19 Antonio Barragán
20 Ricardo Costa
22 Jérémy Mathieu
36 José Gayá

Keskikenttä

6 Oriol Romeu (lainalla Chelseasta)
8 Sofiane Feghouli
10 Éver Banega
11 Pablo Piatti
15 Javi Fuego
17 Jonathan Viera
21 Dani Parejo
23 Sergio Canales
24 Míchel
26 Federico Cartabia

Hyökkääjät

7 Jonas
9 Hélder Postiga
16 Paco Alcácer