Sevillan pukukoppi on tyhjentynyt tähdistä. Paljon pitää tapahtua, jotta andalusialaisjoukkue nousisi takaisin europeleihin.

Viime kausi

Sevilla aloitti kauden hyvin. Viidestä ensimmäisestä ottelustaan se ei hävinnut ainuttakaan. Mukaan mahtui myös voitto Real Madridista. Myöhemmin syksyllä alkoi alamäki, joka oikeni vasta kun päävalmentaja Míchel vaihdettiin Unai Emeryyn. Lopulta Sevilla punnersi itsensä sijalle yhdeksän.

Copa del Reyssä Sevilla kaatoi niin Espanyolin, Mallorcan kuin Real Zaragozankin. Välierissä Atlético Madrid oli parempi niukasti yhteismaalein 4-3.

Siirtoikkunapoimintoja

Jesús Navas

Kroonisesta koti-ikävästä pitkään kärsinyt Navas uskalsi vihdoin lähteä kokeilemaan siipiensä kantavuutta muualle. Toki Sevilla sai Manchester Cityltä noin 20 miljoonan euron korvauksen, mutta pelillisesti Navas on silti vaikea korvata. Espanjan maajoukkuelaituri on äärimmäisen nopea ja hyvä haastaja. Viime kaudella hän syötti seitsemän maalia.

Álvaro Negredo

City hankki toisenkin Sevillan tähden, kun Negredo vaihtoi maisemaa. 27-vuotias Espanjan maajoukkuehyökkääjä on kenties vieläkin vaikeampi korvata. Kliininen viimeistelijä iski viime kaudella peräti 25 maalia. Negredosta Sevilla sai noin 25 miljoonaa.

Gary Medel

Ja tyhjennysmyynti jatkuu. Medel lähti Navasin ja Negredon tavoin Englantiin. Puolustavan keskikenttämiehen suuntana oli Cardiff. Pienikokoinen chileläinen oli tärkeä palanen Sevillan viime kauden keskikenttää. Hän sai vastuuta 32 liigaottelussa, joissa syntyi ankkuriroolin pelaajalle mukavat tehot 6+3. Medelin Sevilla myi 13 miljoonalla.

Luis Alberto

Alberto pelasi viime kaudella Barcelona B:ssä. Sen verran hyvin pelasikin, että Liverpool kiinnostui 20-vuotiaasta vasemmasta laiturista ja hankki hänet kahdeksalla miljoonalla. Alberto olisi ollut Sevillalle hyvä vahvistus tällä kaudella, hän antoi Segundassa peräti 18 maalisyöttöä ja teki päälle 11 maalia.

Marko Marin

Lähdetään siitä, että Sevilla on kesän aikana menettänyt lähes jokaisen avainpelaajansa. Joitain on sentään saatu tilalle. Chelseassa koirankoppiin jäänyt Marko Marin voi olla ratkaiseva pelaaja alkavalla kaudella. Lainalla ensi kauden pelaava saksalainen voi pelata sekä laidoilla että keskikentän keskellä.

Kévin Gameiro

Gameiro ostettiin 7,5 miljoonalla PSG:stä. Viime kaudella Gameiro sai vastuuta 25 ottelussa, tosin vain kerran 90-minuuttisen verran. Silti hän onnistui iskemään pallon maaliin kahdeksan kertaa. Zlatanin ja kumppaneiden taakse nokkimisjärjestyksessä jäänyt ranskalainen voi paikata ainakin jossain määrin Negredon jättämän aukon.

Joukkueen vahvuus

Sevillan vahvuus on sen päävalmentajassa. On totta, ettei Unai Emery menestynyt parhaalla mahdollisella tavalla Moskovan Spartakissa. Ansioluettelosta löytyy kuitenkin myös Valencia, jossa homma toimi. Hän jalosti raaoista timanteista tähtiä, kuten David Silvan ja Juan Matan. Lisäksi Emery on osoittanut pystyvänsä pärjäämään hyvin myös joukkueella, josta parhaat pelaajat ovat lähteneet. Sitä Sevilla tarvitseen tällä hetkellä.

Joukkueen heikkous

Materiaali on muuttunut liikaa yhden kesän aikana. Parhaimmisto on siirtynyt muualle ja Sevilla on joutunut hankkimaan liian monta avainpelaajaa eri osoitteista. Toki homma voi toimia, mutta todennäköisempää on, että käynnistysvaikeuksia esiintyy.

Seuraa häntä

Geoffrey Kondogbia

20-vuotias ranskalainen pysyy kuin ihmeen kaupalla vielä tämän vuoden Sevillassa. Lähes jokainen suurseura on äärimmäisen lahjakkaan keskikenttäpelaajan kintereillä. Vuoden kuluttua Kondogbia lähtee lähes varmasti, joten nyt hänestä pitäisi saada kaikki ilo irti.

Arvio

Parhaat pelaajat jättivät Sevillan, se on selvää. Toisaalta Emery sai haalittua tilalle muutamia hyviä pelaajia (mm. Marin ja Gameiro). Emery saanee jossain vaiheessa pelin raiteilleen, mutta alkukaudesta riittää haasteita. Sevilla kohtaa ensimmäisessä viidessä ottelussaan Atlético Madridin, Levanten, Málagan, Barcelonan ja Valencian. Sijat 7-9.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Javi Varas
13 Beto
25 Julián

Puolustajat

2 Federico Fazio
3 Fernando Navarro
4 Cala
5 Diogo Figueiras
6 Daniel Carrico (lainalla Readingista)
16 Alberto Moreno
21 Nicolás Pareja (lainalla Spartak Moskovasta)
23 Coke
Cicinho

Keskikenttä

7 Marko Marin (lainalla Chelseasta)
8 Sebastián Cristóforo
10 Diego Perotti
11 Ivan Rakitic
12 Hedwiges Maduro
14 Bryan Rabello
15 Piotr Trochowski
17 Tiberio Guarente
19 José Antonio Reyes
20 Vitolo
22 Geoffrey Kondogbia
27 Antonio Cotan

Hyökkääjät

9 Carlos Bacca
18 Kévin Gameiro
24 Raul Rusescu
25 Jairo
Babá