Nousijajoukkue Valladolid selätti putoamispeikon hyvissä ajoin. Iskeekö toisen kauden kirous?

Viime kausi

Valladolid aloitti kauden hienosti kahdella voitolla. Syyskuun lopussa loppuunmyyty kotistadion sai rahoilleen vastinetta, kun Rayo Vallecano murskattiin 6-1. Tahti hieman hiipui kauden edetessä, mutta 14. sija oli silti hyvä saavutus nousijajoukkueelta. Putoamisviiva jäi seitsemän pisteen päähän.

Copa del Reyssä Valladolid hävisi neljännellä kierroksella Real Betisille yhteismaalein 0-1.

Siirtoikkunapoimintoja

Mikel Balenziaga

25-vuotias vasen pakki pelasi viime kaudella lähes jokaisen Valladolidin ottelun alusta loppuun. Kauden päätteeksi Athletic Bilbao osti espanjalaisen pois Valladolidista 500 000 eurolla.

Alberto Bueno

Rayo Vallecano puolestaan vei Valladolidin hyökkääjän. Bueno pelasi viime kaudella 33 ottelussa tehoin 5+4. Hän sai tililleen täydet minuutit vain kolmessa ottelussa, mutta silti Valladolid menetti kelpo pelaajan.

Joukkueen vahvuus

Kotonaan Valladolid oli vahva. 19 kotipelistään joukkue hävisi vain kuusi eli yhdeksänneksi vähiten. Nuevo José Zorrilla -niminen stadion vetää vain 26 512 katsojaa, mutta joskus laatu korvaa määrän.

Joukkueen heikkous

Valladolid ei ole vahvistunut kesän aikana käytännössä lainkaan. Joukkueen runko on pysynyt paria myyntiä lukuun ottamatta hyvin kasassa, mutta vahvistuksia olisi kaivattu.

Seuraa häntä

Óscar González

Kymppipaikan pelaaja oli vahvassa lennossa koko viime kauden ajan. 30-vuotias kokenut González paukutti 12 maalia ja jakoi seitsemän maalisyöttöä. Kun vielä muistetaan, että González pelasi vain 24 kertaa täydet 90 minuuttia, on suoritus erinomainen. Tulevalla kaudella hyökkäyspään johtajan on pystyttävä samaan, mikäli Valladolid mielii pysyä pääsarjassa.

Arvio

Hyvästä kaudesta huolimatta Valladolid on haasteen edessä. Sarjassa säilyminen ei missään nimessä ole itsestään selvyys. Valladolidin onneksi sarjasta löytyy muutama heikompi ryhmä. Sijat 16-18.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Jaime Jiménez
13 Diego Mariño

Puolustajat

2 Antonio Rukavina
3 Heinz Barmettler
4 Marc Valiente
6 Jesús Rueda8 Javier Baraja
17 Carlos Peña
21 Zakarya Bergdich
24 Alcatraz

Keskikenttä

5 Carlos Lázaro
10 Óscar González
14 Omar
16 Lluis Sastre
18 Álvaro Rubio
20 Patrick Ebert
22 Víctor Pérez

Hyökkääjät

7 Quique
9 Javi Guerra
11 Daniel Larsson
12 Humberto Osorio
19 Valdet Rama
23 Manucho