Real Sociedad on monesta muusta poiketen pystynyt pitämään runkonsa kasassa. Mestarien liiga -paikan uusiminen ei ole lainkaan mahdoton ajatus.

Viime kausi

Sociedad pelasi tasoonsa ja kokoonsa nähden sensaatiomaisen kauden. Alkukaudesta tuli tappioita, mutta jotain tapahtui marraskuussa. 4.11. jälkeen Sociedad hävisi tasan kaksi kertaa. Huikeasta nousustaan baskijoukkue sai maukkaan palkinnon, paikan Mestarien liigan karsinnoissa.

Copa del Reyssä kävi huonosti. Neljännellä kierroksella tuli tukkaan Córdobalta. Mutta se oli vielä marraskuun alkua se.

Siirtoikkunapoimintoja

Asier Illarramendi

23-vuotias Illarramendi löi itsensä toden teolla läpi viime kaudella. Keskikentän keskustassa tai pohjalla pelaava Illarramendi ei loista maalitilastoissa, mutta pelin pyörittäjänä hän on huippuluokkaa. Vaikka Illarramendin lähtö jättää aukon Sociedadin keskikentälle, seuran talouspuolella hierotaan käsiä yhteen. Real Madrid nimittäin maksoi lupaavasta nuorukaisesta peräti 30 miljoonaa euroa.

Esteban Granero

Illarramendin saappaiden täyttäjäksi hankittiin lainasopimuksella Esteban Granero. Viime kauden QPR:ssä pelannut 26-vuotias muistetaan Espanjan kentiltä Real Madridin paidasta. Queens Park Rangersissa kausi ei mennyt aivan nappiin, mutta Granerossa on potentiaalia nousta tärkeään rooliin Sociedadissa.

Joukkueen vahvuus

Monella muulla on ongelmia maalinteossa, Sociedadilla ei. Imanol Agirretxe ja Carlos Vela osuivat 14 kertaa, Antoine Griezmann 10 ja Xabi Prietokin yhdeksän kertaa. Yhteensä Sociedad teki 70 maalia, eniten Barcelonan ja Real Madridin jälkeen. Ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta, mutta lisäksi terävin kärki osuu usein.

Joukkueen heikkous

Tasapainoa löytyy, mutta europelit ovat hienoinen arvoitus. Sociedad ei ole tottunut otteluruuhkaan, joten nähtäväksi jää, miten onnistuneesti rotaatio hoidetaan. Ensin tosin pitäisi selvittää Mestarien liigan karsintakierros Lyonia vastaan.

Toinen potentiaalinen heikkous liittyy valmentajavaihdokseen. Philippe Montanier astui kauden jälkeen yllättäen sivuun päävalmentajan pallilta. Hänen paikkansa peri aiemmin apuvalmentajana toiminut Jagoba Arrasate. 35-vuotiaan taktinen osaaminen tai sen puute käy selväksi alkukaudesta.

Seuraa häntä

Iñigo Martínez

22-vuotias toppari on kovaa vauhtia nousemassa eliittiin. Erinomaisen kauden myötä Martínez valittiin mukaan Espanjan alle 21-vuotiaiden MM-ryhmään, joka kruunattiin mestariksi. Hyvät otteet poikivat kutsun myös keskiviikkona pelattuun miesten maaotteluun. Martínezin siirto isompiin ympyröihin on vain ajan kysymys. Tällä kaudella hänen otteistaan saadaan vielä nauttia Sociedadissa.

Arvio

Atlético, Valencia, Sevilla ja Málaga ovat kaikki heikentyneet kesän aikana. Sociedad menetti Illarramendin, mutta peli ei välttämättä kaadu siihen. On hyvinkin mahdollista, että Sociedad yltää jälleen Mestarien liiga -paikoille. Sijat 4-6.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Claudio Bravo
13 Eñaut Zubikarai

Puolustajat

3 Mikel González
6 Iñigo Martínez
15 Ion Ansotegi
19 Liassine Cadamuro
20 José Ángel (lainalla AS Romasta)
24 Alberto de la Bella
2 Carlos Martínez
22 Daniel Estrada

Keskikenttä

4 Gorka Elustondo
Esteban Granero
5 Markel Bergara
14 Rubén Pardo
17 David Zurutuza
23 Javi Ros
10 Xabi Prieto
18 Chori Castro

Hyökkääjät

7 Antoine Griezmann
11 Carlos Vela
8 Haris Seferovic
9 Imanol Agirretxe
21 Diego Ifrán