Real Betis pääsi viime kauden saavutustensa ansiosta mukaan europeleihin. Miten Eurooppa-liigan rasitus vaikuttaa kansallisen liigan tuloksiin?

Viime kausi

Betis oli käytännössä koko kauden kymmenen parhaan joukossa. Kauden puolivälissä joukkue oli jopa kiinni Mestarien liiga -paikassa. Lopulta sarjasijoitus oli seitsemäs. Europeleihin ei seitsemäs yleensä pääse, mutta koska kuudenneksi sijoittunut Málaga ei saa talousvaikeuksiensa takia osallistua Uefan kilpailuihin, sai Betis viimeisen paikan.

Copa del Reyssä Betis päihitti Real Valladolidin ja Las Palmasin. Puolivälierissä Atlético Madrid oli parempi maalein 3-1.

Siirtoikkunapoimintoja

Beñat Extebarria

Beñatin lähtö kirpaisee syvältä. Vaikka Athletic Bilbao maksoikin kahdeksan miljoonaa euroa, ei Beñatin korvaaminen ole helppoa. 26-vuotias pelintekijä oli tärkeässä roolissa Betisin hyökkäysten rakentelussa.

Xavi Torres

Torresista Betis saa kelpo katiskamiehen keskikentän pohjalle. Getafesta 2,8 miljoonalla eurolla siirtynyt 26-vuotias Torres pelasi viime kaudella kolmea vaille kaikissa liigaotteluissa.

Joan Verdú

Verdú oli Betis-johdolta mielenkiintoinen hankinta. 30-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja saapui vapaana agenttina Espanyolista, jossa hän iski viime kaudella yhdeksän maalia.

Joukkueen vahvuus

Pepe Melin valmennuksessa Betis pelaa pallonhallintaan nojaavaa jalkapalloa. Maaleja syntyy molempiin päihiin, ja peliä on ilo seurata. Beñatin lähdön myötä pelinrakentelu on pieni kysymysmerkki, mutta eiköhän Mel keinot keksi.

Joukkueen heikkous

Niin hienoja kuin europelit ovatkin, Betisin kokoiselle seuralle ne voivat muodostua riippakiveksi. Mikäli Betis selvittää tiensä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, pelejä tulee huomattavasti enemmän kuin aiempina kausina. Pelaajat väsyvät, joten rotaatiota täytyy käyttää. Mutta riittääkö Betisin materiaali siihen?

Seuraa häntä

Rubén Castro

Mikkihiiren kokoinen (168 cm) Castro on mielenkiintoinen tapaus Betisin hyökkäyksessä. 32-vuotias oli viime kaudella joukkueen paras maalintekijä tehtyään kunnioitettavat 18 maalia. Maaliensa lisäksi Castro syötti kahdeksan osumaa. Alkavalla kaudella Castro saa Verdúlta tukea, joten vastustajien puolustukset saavat olla varuillaan.

Arvio

Betis menetti Beñatin, mutta hankki tilalle mm. Verdún ja Xavi Torresin. Materiaali ei ole oleellisesti heikentynyt, mutta europelien rasitus saattaa viedä veronsa. Muut suuret joukkueet Barcelonaa ja Real Madridia lukuun ottamatta ovat heikentyneet selvästi, joten nyt voisi olla Betisin iskun paikka. Sijat 4-6.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Stephan Andersen
13 Guillermo Sara

Puolustajat

2 Javi Chica
3 Paulão
4 Antonio Amaya
6 Álex Martínez
12 Dídac Vilà (lainalla AC Milanista)
15 Damien Perquis
18 Markus Steinhöfer
23 Nacho
25 Jordi Figueras

Keskikenttä

5 Javier Matilla
7 Álvaro Vadillo
8 Nono
10 Joan Verdú
11 Juanfran
14 Salva Sevilla
17 Juan Carlos Pérez (lainalla Bragasta)
20 Nosa Igiebor
21 Lorenzo Reyes
22 Cedrick
Xavi Torres
Eder Vilarchao

Hyökkääjät

9 Chuli
16 Braian Rodríguez
19 Jorge Molina
24 Rubén Castro