Rayo Vallecano pelasi odotuksiin nähden nappikauden. Miten käy nyt, kun paras maalintekijä lähti muualle?

Viime kausi

Rayo aloitti kauden kolmen tappiottoman ottelun putkella. Myöhemmin Rayo putosi hetkellisesti 15:nneksi, mutta kauden puolivälissä paikka vakiintui kympin sakkiin. Lopulta yhdeksänneksi sijoittunut Rayo jäi vain kolmen pisteen päähän Real Betisistä, joka nappasi viimeisen europaikan.

Copa del Rey on nopeasti käsitelty. Rayo putosi neljännellä kierroksella Las Palmasille yhteismaalein 0-1.

Siirtoikkunapoimintoja

Piti

Rayon hyvä kausi henkilöityi Pitiin. 18 sarjamaalia keskikenttäpelaajalle on hirmuinen lukema. Uuden kevään löytänyt 32-vuotias Piti siirtyi kauden päätteeksi vapaana agenttina Granadaan.

Léo Baptistão

Piilokärkenä pelaava Léo Baptistão iski itsensä suuren yleisön tietoisuuteen viime kaudella. 20-vuotias brasilialainen teki seitsemän maalia ja syötti toiset seitsemän 27 ottelussa. Hyvät otteet herättivät suurempien seurojen kiinnostuksen, ja niin nuorukainen myytiin Atlético Madridiiin seitsemällä miljoonalla eurolla.

Javi Fuego

Viime kaudella kahta vaille kaikissa liigaotteluissa pelannut Javi Fuego siirtyi vapaana agenttina Valenciaan. 29-vuotias ei nouse keskikentän pohjalta juuri otsikoihin, mutta hänen puuttumisensa huomataan kyllä Rayon otteista.

Joukkueen vahvuus

Rayo Vallecano on hämmentävä seura. Madridin köyhästä lähiöstä ponnistava Rayo tuntuu jatkuvasti tuottavan uusia pelaajia huipulle. Michu, Piti, Léo Baptistão. Kuka on seuraava?

Joukkueen heikkous

Kuten niin monen muunkin joukkueen kohdalla, maalinteko on suuri kysymysmerkki kauden alla. Pitin ja Léo Baptistãon siirtojen mukana lähti 25 maalia, puolet Rayon viime kauden osumista. Maalintekijä pitäisi löytää jostain. Rayon kohdalla se tosin ei ole temppu eikä mikään.

Seuraa häntä

Lass Bangoura

21-vuotias Guinean poika voi olla Rayon seuraava tähti. Real Madrid oli jo pari vuotta sitten kiinnostunut Bangourasta, joka kuitenkin jäi Rayoon. Hyökkäyslinjan laidalla usein pelaava Bangoura onnistui viime kaudella kolme kertaa maalinteossa. Maalisyöttöjä kertyi viisi. Nyt on aika ottaa askel eteenpäin.

Arvio

Tyly fakta on se, että kesän aikana Rayo on menettänyt enemmän kuin saanut. Pitin ja Léo Baptistãon lähdöt tuntuvat niin paljon, että sarjasijoitus laskee viime kaudesta. Sijat 13-17.

Kokoonpano

Maalivahdit

25 David Cobeño
Rubén

Puolustajat

2 Tito
5 Alejandro Gálvez
6 Rodri
14 Anaitz Arbilla
Nacho Martínez
Johan Mojica (lainalla Deportivo Calista)

Keskikenttä

8 Adrián González
9 José Carlos
17 Roberto Trashorras
Raúl Baena
Saúl Ñíguez (lainalla Atlético Madridista)

Hyökkääjät

19 Lass Bangoura
Alberto Bueno
Alberto Perea
Nery Castillo
Joaquín Larrivey