Niukasti säilynyt Osasuna menetti parhaan maalintekijänsä. Jos saappaiden täyttäjää ei löydy, on putoaminen lähellä.

Viime kausi

Osasuna voitti 10 ensimmäisestä ottelustaan vain yhden. Loppukaudesta tahti parantui, ja Osasuna nousi viimeiseltä sijalta lopulta 16:nneksi. Putoaminen jäi vain kolmen pisteen päähän.

Copa del Reyssä Osasuna kaatoi ensin Sporting Gijónin, mutta neljännesvälierissä Valencia oli parempi yhteismaalein 4-1.

Siirtoikkunapoimintoja

Kike Sola

Viime kauden paras maalintekijä Kike Sola myytiin neljällä miljoonalla eurolla kilpailevaan baskiseuraan Athletic Bilbaoon. 27-vuotias keskushyökkääjä nakutti yhdeksän maalia, vaikka pelasi vain 11 kertaa täydet minuutit. Menetys on tuntuva, sillä Osasuna teki kaiken kaikkiaan vain 33 maalia.

Joukkueen vahvuus

Puolustus toimii. Maaleja Osasuna ei osaa tehdä, mutta toisaalta se pitää myös vastustajan maalit vähissä. Viime kaudella Osasuna päästi viidenneksi vähiten maaleja, mitä voi pitää loistavana saavutuksena.

Joukkueen heikkous

Jatketaan nyt vielä vähän maalinteon vaikeuden voivottelua. Jos 38 ottelussa joukkue onnistuu tekemään 33 maalia (13 vähemmän kuin Lionel Messi), ei sarjasijoitus voi kovin korkealle nousta. Kike Solan myynti ei ainakaan helpota kollektiivista maalinteon tuskaa, joka Osasunan kopissa vallitsee.

Seuraa häntä

Miguel de las Cuevas

27-vuotias de las Cuevas aloitti kautensa Sporting Gijónissa. Loppukauden hän vietti lainalla Osasunassa, ja siirto vakinaistettiin kesällä. De la Cuevasin vahvuus on monipuolisuus. Hän voi pelata laitapakkina, laiturina tai keskikentän keskellä. Maalintekijä de las Cuevaskaan ei tosin ole. Hän onnistui viime kaudella kaksi kertaa maalinteossa.

Arvio

Osasunan tilanne näyttää heikolta. Puolustus on muurattu hyvin umpeen, mutta se ei riitä. Maalintekijä pitäisi jostain löytää. Se taas on helpommin sanottu kuin tehty. Sijat 17-19.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Asier Riesgo
13 Andrés Fernández

Puolustajat

2 Marc Bertrán
3 Joan Oriol
4 Miguel Flaño
6 Jon Echaide
12 Eneko Satrústegui
14 Alejandro Arribas
15 Oier
22 Jordan Lotiès
24 Damià

Keskikenttä

5 Lolo
8 Miguel de las Cuevas
10 Patxi Puñal
11 Sisi
16 Álvaro Cejudo
20 Francisco Silva
21 Roberto Torres
23 Raoul Loé
Rúper

Hyökkääjät

7 Nino
9 Emiliano Armenteros
17 José Núñez (lainalla Club Libertad Asunciónista)
18 Manuel
19 Oriol Riera