Granadan kopissa on ovi käynyt kesän aikana. Miehiä on mennyt ja niitä on tullut. Onko joukkue nyt parempi?

Viime kausi

Granada aloitti kauden kehnosti. Syksyn aikana joukkue voitti vain neljä ottelua. Seurajohto ei katsonut taaperrusta hyvällä, vaan vaihtoi päävalmentajaa. Anquelan tilalle Lucas Alcaraz. Yksi tappio seitsemästä viimeisestä ottelusta auttoi nostamaan Granadan sijalle 15.

Copa del Reyssä Granada putosi heti Real Zaragozan käsittelyssä.

Siirtoikkunapoimintoja

Piti

Piti oli Lucas Alcarazilta huikea kesäkaappaus. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja paukutti Rayo Vallecanolle viime kaudella 18 maalia. Mielenkiintoisen Pitin tapauksesta tekee se, että herra on 32-vuotias. Ja mikä parasta Granadan kannalta, Pitistä ei tarvinnut maksaa mitään.

Riki

Riki jatkaa samaa linjaa. Deportivo la Coruñasta vapaana agenttina siirtynyt hyökkääjä teki viime kaudella mukavat 13 maalia. Eihän 33-vuotias mikään pitkän tähtäimen ratkaisu ole, mutta tämän kauden maalintekoa Riki voi hyvinkin helpottaa.

Douglas Santos

Douglas Santos on potentiaalinen yllättäjä alkavalla kaudella. 19-vuotias vasen pakki kuuluu Brasilian alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen, joten ihan turhasta nuorukaisesta ei ole kyse. Viime kaudella Clube Náutico Capibaribessa pelanneesta Santosista Granada joutui pulittamaan arviolta 2,3 miljoonaa euroa.

Joukkueen vahvuus

Granadalla on kohtuullisen hyvä puolustus. Lisäksi joukkueeseen on hankittu viime kaudella erinomaisesti onnistuneita pelaajia, joten maalinteon tehokkuuden parantaminen on hyvinkin mahdollista.

Joukkueen heikkous

Kotikenttä ei ollut viime kaudella Granadalle tuki ja turva. Kotiotteluista Granada keräsi kolmanneksi vähiten pisteitä. Katsojakeskiarvot pyörivät 20 000 hujakoilla, joten taloudellisestikaan kotiottelut eivät ole suurta juhlaa.

Seuraa häntä

Guilherme Siqueira

27-vuotias vasen pakki pelasi erinomaisen kauden. 35 ottelussa hän viimeisteli kuusi maalia ja antoi lisäksi kolme maalisyöttöä. Ei siis mikään ihme, että Liverpool on ollut kesällä brasilialaisen kintereillä. Jos Siqueira jää Granadaan, on vasen laita kunnossa. Toisaalta jos Siqueira lähtee, Granadan pankkitili lihoaa ja seuraava brassi Douglas Santos hyppää kehiin.

Arvio

Granada on alkavalla kaudella äärimmäisen mielenkiintoinen joukkue. Jos viime kauden onnistujat jatkavat hyviä otteitaan, voi Granada hyvinkin nostaa sarjasijoitustaan. Joukkue on toisaalta muuttunut niin paljon, ettei tulostasosta ole mitään takeita. Sijat 12-15.

Kokoonpano

Maalivahdit

13 Roberto Fernández
Orestis Karnezis (lainalla Udinesesta)

Puolustajat

2 Allan Nyom (lainalla Udinesesta)
6 Guilherme Siqueira
15 Pape Diakhaté
16 Brayan Angulo
Douglas Santos
Diego Maínz
Alexandre Coeff (lainalla Udinesesta)
Jeison Murillo

Keskikenttä

4 Fran Rico
12 Diego Buonanotte
14 Mikel Rico
17 Hassan Yebda
Dani Benítez
Richard Boateng
Toti
Yacine Brahimi
Piti
Manuel Iturra
Álex Bernal
Álvaro García

Hyökkääjät

7 Carlos Aranda
9 Youssef El Arabi
Darwin Machís
Riki