Getafe pelasi kelpo kauden. Samaa on tiedossa myös tällä kaudella. Ei säihkettä, ei loistoa, mutta tasaisuutta sitäkin enemmän.

Viime kausi

Getafen kausi eteni hyvin pitkälti samaa rataa alusta loppuun. Tasaiseen tahtiin voittoja, tasapelejä ja tappioita. Toki mukaan mahtui seitsemän ottelun voitoton putki, mutta yhtä lailla joukkue pelasi seitsemän tappiotonta ottelua peräjälkeen. Sarjasijoitus 10 oli luonnollinen seuraus Getafen kaudesta.

Copa del Reyssä Getafe hävisi neljännesvälierissä paikallisvastustaja Atlético Madridille yhteismaalein 0-3.

Siirtoikkunapoimintoja

Pedro León

Lopultakin Pedro Leónin seikkailu Real Madridissa on ohi. Getafesta aikanaan Realiin siirtynyt León pelasi pari viime kautta lainalla vanhassa seurassaan. Nyt Getafe osti laiturin takaisin arviolta kuudella miljoonalla eurolla. Viime kaudella León teki kolme maalia ja syötti kahdeksan, joten hänestä on ehdottomasti hyötyä maalipaikkojen luojana.

Abdelaziz Barrada

Getafe käytti kokoonsa nähden kohtuullisen suuren summan rahaa Leóniin. Rahat saatiin takaisin Abdelaziz Barradan myynnillä. 24-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja myytiin noin 10 miljoonalla eurolla abudhabilaiseen Al-Jaziraan. Marokkkolainen Barrada pelasi melko hyvän kauden, mutta 10 miljoonan korvaus lämmittää varmasti Getafen seurajohdon mieltä.

Joukkueen vahvuus

Getafen vahvuus on tasaisuus. Kukaan ei erityisemmin pistä silmään. Toki Pedro León muistetaan entisenä Real Madrid -pelaajana, mutta hänkin on pitkän linjan getafelainen. Getafe ei suuremmin loista, mutta ei se floppaakaan.

Joukkueen heikkous

Maalintekijä puuttuu. Jos paras maalintekijä on seitsemän maalin keskikenttäpelaaja Diego Castro, voidaan kaiketi puhua maalinteko-ongelmasta. 43 maalia 38 ottelussa on melko vaatimaton lukema. Tosin sija 10 tukkii melko tehokkaasti kriitikoiden suut. Joka tapauksessa Getafen on löydettävä keihääseen terävämpi kärki, mikäli se mielii sarjataulukossa ylemmäs.

Seuraa häntä

Adrián Colunga

28-vuotias Colunga iski viime kaudella tehot 6+6. Sikäli tehokkuus oli hyvää luokkaa, että Colunga pelasi 22 ottelussa, joista vain viidessä täydet minuutit. Jos Colunga saa alkavalla kaudella enemmän vastuuta, hän voi osoittaa olevansa se puuttuva maalintekijä, jota Getafe kaipaa.

Arvio

Getafen juna puksuttaa raiteillaan kohti keskikastin sijoitusta. Joukkueen runko on pysynyt kasassa, joten ei ole syytä olettaa, että sarjasijoitukseen tulisi suurta muutosta suuntaan tai toiseen. Sijat 11-13.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Miguel Ángel Moyà
13 Jordi Codina

Puolustajat

2 Alexis
3 Roberto Lago
6 Alberto Lopo
12 Álvaro Arroyo
15 Rafa
18 Sergio Escudero
20 Juan Valera
Álex Pérez

Keskikenttä

5 Mehdi Lacen
7 Ángel Lafita
8 Pablo Sarabia
10 Jaime Gavilán
14 Pedro León
17 Diego Castro
21 Míchel
22 Juan Rodríguez
23 Borja
24 Pedro Mosquera

Hyökkääjät

9 Álvaro
11 Adrián Colunga
19 Miku