Javier Aguirre pelasti metodeillaan Espanyolin putoamiselta. Miten käy tällä kaudella?

Viime kausi

Espanyolin kausi ei olisi juuri huonommin voinut alkaa. Joukkue pelasi ensimmäiset seitsemän ottelua ilman voittoa. Ensimmäisen kerran kolme pistettä tarttui mukaan lokakuun loppupuolella.

Marraskuun lopussa Mauricio Pochettino sai lähteä päävalmentajan paikalta. Tilalle palkattu Javier Aguirre peri joukkueen, joka oli pahnan pohjimmaisena. Meksikolaisvalmentajan neljän ensimmäisen pelin aikana Espanyol ei hävinnyt kertaakaan. Mukaan mahtuivat tasapelit Sevillaa ja Real Madridia vastaan.

Hyvät otteet nostivat Espanyolin sarjataulukossa hetkeksi jo sijalle 10, mutta loppukauden heikko putki laski sijoituksen 13:een.

Copa del Reystä on turha puhua. Sevilla murskasi Espanyolin neljännellä kierroksella yhteismaalein 6-1.

Siirtoikkunapoimintoja

Jordi Amat

Lupaava toppari Amat pelasi viime kaudella lainalla Rayo Vallecanossa. Hän sai 27 ottelun verran vastuuta ja pelasi sen verran hyvin, että Michael Laudrup kiinnostui. Amat siirtyi Swanseaan, joka maksoi Espanyolille noin kolmen miljoonan euron korvauksen. Samalla barcelonalaisryhmä menetti lupaavan topparin.

Joan Verdú

Kokenut Verdú oli viime kaudella Espanyolin parhaita pelaajia. 30-vuotias keskikenttäpelaaja pelasi yhtä vaille kaikki liigaottelut. Maaleja syntyi yhdeksän ja maalisyöttöjä kolme. Verdú päätti, että nyt on aika vaihtaa maisemaa. Vapaana agenttina siirtynyt Verdú pelaa tällä kaudella Real Betisissä.

Pizzi ja Sidnei

Aguirre lainasi Benficasta mielenkiintoisen kaksikon. 23-vuotias Pizzi pelaa vasempana laiturina ja hänen ikätoverinsa Sidnei topparina. Sidnei paikkaa Amatin ja erityisesti Juan Forlínin jättämää aukkoa. Brasilialainen pelasi viime kaudella Benfican reserveissä, joten hänen pelitasonsa on melkoinen kysymysmerkki.

Pizzi on tutumpi espanjalaisen jalkapallon ystäville, sillä hän vietti viime kauden lainalla Deportivo la Coruñassa. Eikä Pizzi huonosti pelannut. Hän iski 35 sarjaottelussa tehot 8+7, joten tekijämiehestä on kyse.

Joukkueen vahvuus

Espanyol päästi 38 ottelussa 52 maalia, eli puolustus on kunnossa. Confederations Cupissa Meksikoa edustanut Héctor Moreno johtaa puolustuslinjaa yhdessä 32-vuotiaan Diego Colotton kanssa. Kansainvälistä kokemusta löytyy myös vasemmalta laidalta, jossa operoi Espanjan entinen maajoukkuepakki Joan Capdevila.

Joukkueen heikkous

Yksi kysymys pyörii mielessä. Kuka tekee maalit? Paras maalintekijä Verdú lähti. Toki Pizzi tuli, mutta riittääkö se? Kokenut Sergio García ja Christian Stuani viimeistelivät molemmat seitsemän maalia. Jostain olisi löydettävä 10 maalin mies.

Seuraa häntä

Mubarak Wakaso

23-vuotias vasemman laidan keskikenttäpelaaja pelasi kelpo kauden. Ghanalainen pärjäsi sekä Espanyolin että maajoukkueensa paidassa. Nyt pärjääminen ei riitä. Tulosta on tultava viime kautta (3+6) enemmän. Potentiaalia siihen on.

Arvio

Espanyol menetti muutaman tärkeän pelaajan, mutta hankki myös tilalle mielenkiintoisia kavereita. Aguirren kuherruskuukausi on ohi ja nyt aloitetaan puhtaalta pöydältä. Keskikasti näyttää todennäköiseltä. Sijat 10-14.

Kokoonpano

Maalivahdit

13 Kiko Casilla
35 Germán Parreño

Puolustajat

2 Felipe Mattioni
3 Raúl Rodríguez
15 Héctor Moreno
16 Javi López
18 Joan Capdevila
19 Diego Colotto
27 Víctor Álvarez
Juan Rafael Fuentes
Sidnei (lainalla Benficasta)

Keskikenttä

4 Víctor Sánchez
5 Sergio Tejera
20 Simão
22 Mubarak Wakaso
23 Cristian Gómez
24 Christian Alfonso
Juan Ángel Albín
Abraham González
David López
Adrián Luna

Hyökkääjät

8 Christian Stuani
9 Sergio García
Thievy Bifouma
Pizzi (lainalla Benficasta)
Manuel Lanzarote