Elche voitti viime kaudella Segundan. Onko kyyti liian kylmää, vai pysyykö seura pääsarjatasolla?

Viime kausi

Elchen kausi on nopeasti käsitelty. Joukkue oli toisen sarjatason piikkipaikalla ensimmäisestä kierroksesta viimeiseen.

Alkuun osui peräti yhdeksän ottelun tappioton putki, jonka aikana Elche voitti kahdeksan ottelua. Lopulta tasapelejä tuli melko paljon (13), mutta häviöitä 42 ottelun sarjassa vain kuusi.

Copa del Reyssä Elche putosi jo toisella kierroksella Córdoballe maalein 0-1.

Siirtoikkunapoimintoja

Alberto Botía

Elche on vahvistanut kesän aikana joukkuettaan lähinnä lainapelaajilla ja vapailla agenteilla. Alberto Botía saattaa osoittautua hyvin tärkeäksi lainaksi. 24-vuotias toppari pelasi viime kaudella Sevillan paidassa 25 ottelussa, joten pääsarjakokemusta löytyy.

David Lombán

David Lombán on niin ikään mielenkiintoinen topparihankinta. Barcelonan B-joukkueessa Segundaa pelannut Lombán on toistaiseksi ainoa, josta Elche on maksanut siirtokorvauksen. Summa (50 000 euroa) ei tosin päätä huimaa.

Joukkueen vahvuus

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Elche ei kaadu maalivahtipeliin. Ykkösvahti Manu Herrera, 31, päästi viime kauden aikana vähiten maaleja kakkostasolla. Herreran tueksi Elche hankki vapaalla siirrolla Toñon, joka pelasi viime kaudella pääsarjaa Granadan paidassa. Kokeneen maalivahtikaksikon puntin ei pitäisi ainakaan tutista.

Joukkueen heikkous

Jos oli Elchen puolustus hyvällä tasolla, niin hyökkäys ei häikäissyt. Joukkue teki vain 54 maalia 42 ottelussa, mikä on kevyttä kauraa pääsarjatason peleissä. Elchen paras maalintekijä Coro eli Ferrán Corominas iski kauden aikana 11 maalia. Optimistisesti ajatellen tilasto kertoo siitä, että Elcheltä löytyy paljon ratkaisijoita. Pessimistisemmin ajateltuna voidaan sanoa, että Elcheltä puuttuu maalintekijä.

Seuraa häntä

Manu del Moral

Botían tavoin Sevillasta lainattu Manu del Moral, 29, on paineen alla. Hänestä odotetaan maalipaikkojen luojaa ja ratkaisijaa. Hyökkäyspään todennäköisesti nimekkäin pelaaja sai viime kaudella vastuuta 27 ottelussa, tosin vain kahdessa täysien minuuttien verran. Maaleja syntyi kolme, kaksi Cupissa ja yksi liigassa. Tahdin on kiihdyttävä, mikäli Elche mielii pysyä pääsarjassa.

Arvio

Elchen puolustus on kunnossa, hyökkäys ei. Materiaali on vahvistunut kesän aikana, mutta onko se vahvistunut tarpeeksi verrattuna kilpailijoihin? Tällä hetkellä näyttää siltä, että Elche pelaa vuoden kuluttua taas kakkostasolla. Sijat 18-20.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Manu Herrera
Toño

Puolustajat

2 Damián Suárez
12 Grégory Béranger
18 Sergio Pelegrín
21 Edu Albacar
Domingo Cisma
Cristian Sapunaru
David Lombán
Alberto Botía (lainalla Sevillasta)

Keskikenttä

5 Alberto Rivera
7 Aarón Ñíguez
8 Sergio Mantecón
10 Javi Flores
16 Fidel
20 David Generelo
Carlos Sánchez
Rubén Pérez (lainalla Atlético Madridista)
Miroslas Stevanovic (lainalla Sevillasta)

Hyökkääjät

25 Coro
Manu del Moral (lainalla Sevillasta)
Carles Gil (lainalla Valenciasta)