Tottenham on lähellä walesilaistähtensä Gareth Balen myymistä Real Madridiin. Spursin tavoite on saada siirtosumman yhteydessä myös espanjalaishyökkääjä Álvaro Morata.

Real on tähän mennessä tarjonnut Balesta maailmanennätyssummaa 100 miljoonaa euroa, eli noin 86 miljoonaa puntaa. Tarjous ei ole kuitenkaan ollut riittävä Tottenhamin puheenjohtalle Daniel Levylle. Näin ollen madridilaisseura onkin valmis tarjoamaan pelaajan siirtosumman lisäksi.

Espanjalaisseura on valmis tarjoamaan puolustaja Fábio Coentrãon ja laitapelaaja Ángel Di Marían, joiden arvon on laskettu sopivan pakettiin. Tottenham pitää huolen, että sopimus syntyy heidän ehdoillaan ja he haluavatkin valita kenet tahansa pelaajan. Lontooseen halutaan Álvaro Morata.

20 vuotias Morata pokkasi kultaisen kengän, kun Espanja voitti nuorten Euroopan mestaruuden tänä kesänä. Hän on arvokkain nuori pelaaja Santiago Bernabeulla. Jos Tottenham saisi Moratan, Balen siirtosumma nousisi yli 100 miljoonaan puntaan. Se on lontoolaisten tavoite.

Realissa pidetään varmasti positiivisena, että Tottenham on valmis neuvottelemaan. Madridissa on koko kesän siirtoikkunan ajan ollut suuri kampanja saada walesilaiskiitäjä pääkaupunkiin.

Moratan kauppaan suhtaudutaan kuitenkin vastahakoisesti, koska uusi Real-käskijä Carlo Ancelotti on kaavaillut nuorelle hyökkääjälle isoa roolia. Real kauppasi Gonzalo Higuaínin Napoliin, koska Moratan uskotaan haastavan Karim Benzema avaushyökkääjän paikasta.

Realin johdossa uskotaan, että Morata on tulevaisuuden maajoukkueen ykköshyökkääjä. Näin ollen hänen sopimustaan on yritetty pidentään ja nostaa ulosostohintaa. Moratan sopimus loppuu 2015.

Tottenham haluaa Balesta 100 miljoonaa ja Moratan. Real haluaisi alentaa siirtosummaa tarjoamalla isoarvoisen pelaajan kaupan päälle. Pelaajan arvo on kuitenkin vaikea määrittää. Molemmilla joukkueilla on eri käsitys siitä kuinka paljon mahdollinen pelaaja parantaa tarjousta. Lisäksi vaihdossa annettavan pelaajan kanssa täytyy sopia ehdoista ja hänen täytyy haluta lähteä.

”On vaikea puhua Balesta, koska hän ei ole tällä hetkellä Real Madridin pelaaja”, Ancelotti kommentoi harjoitusleirilä Yhdysvalloista.

”Uskon, että seura keskustelee löytääkseen ratkaisun. Saa nähdä miten käy”, valmentaja kierteli.

Lähde: The Guardian.