Monet olivat hämmästyneitä, kun tuli ilmi, että Real Madrid oli ostanut 16-vuotiaan Vinicius Júniorin käsittämättömällä 45 miljoonalla eurolla. Siirron varmistuessa hän oli pelannut vain 8 minuuttia aikuisten sarjassa.

Nuorukaisen vanhemmat Ulysses ja Tatiana antoivat espanjalaismedia Marcalle haastattelun viime aikojen tapahtumiin liittyen.

Kuvittelitteko, että hän lähtisi Brasiliasta näin nuorena?

Ulysses: Jos joku olisi sanonut minulle kolme vuotta sitten, että hän tekisi sopimuksen Madridin kanssa, olisin nauranut hänelle päin naamaa. Ajattelin, että jokin iso joukkue Euroopassa voi kiinnostua hänestä, kun ikää on 18 tai 19 vuotta.

Väitetään, että joku muu kun pelaaja itse valitsi juuri Real Madridin.

U: Valetta. Se joka puhui hänelle päätöstä tehdessä olin minä. Kysyin häneltä ”oletko päättänyt” ja hän vastasi ”Hala Madrid”.

Matkustitte Madridiin ennen päätöksen tekoa?

U: Kyllä

 

Tapasitteko Real Madridin valmentajia tai pelaajia?

U: Real Madridin pelin jälkeen juttelimme Casemiron kanssa ja tervehdimme Zinédine Zidanea.

Tatiana: Casemiron kanssa puhuimme paljon. Hän sanoi ”Tuokaa poika tänne, niin me autamme häntä”

Vinicius on monimutkaisessa iässä. On murrosikää, tyttöjä ja juhlia. Kuinka tämä vaihe sujuu?

U: Hän on todella hiljainen ja viihtyy kotona.

T: Hän käy aina välillä ulkona, mutta hän ymmärtää jo nyt, että urheilijan elämä on tarkkaa ja se ei sovi yhteen yöelämän tai juomisen kanssa. Hän ei ole kyllä koskaan pitänytkään siitä. Hän tietää, että joistain asioista tulee luopua. Hän ei juo alkoholia vaan Coca Colaa. Hän on tietoinen, mitä tulee tehdä, että voi tulla maailman parhaaksi.

Puhuuko hän jo maailman parhaaksi tulemisesta?

U: Hän pelaa Brasilian suurimmassa seurassa ja on menossa maailman suurimpaan seuraan. On selvää, että hän tahtoo olla paras.

Käsi sydämelläsi, oliko hän mielestäsi tuon summan arvoinen?

U: Kyllä. Kolmen vuoden päästä he ajattelevat, että ”maksoimme hänestä vähän”. Esimerkiksi mikä on Neymarin arvo nykyään? Ainakin 200 miljoonaa euroa.