Mariano Díaz sanoo tuskin monelle oikeastaan mitään sen suurempaa. 23-vuotias Barcelonassa syntynyt Dominikaalista tasavaltaa maajoukkuetasolla edustava hyökkääjä on noussut Real Madridin edustusmiehistöön kuluvan kauden aikana, eikä ole tottunut paistattelemaan julkisuudessa.

Mariano on ampunut neljä maalia viidessä pelaamassaan ottelussa Real Madridin paidassa tällä kaudella ja on saanut jatkuvasti kehuja kaikkialta – myös Zinédine Zidanelta. Marianosta tuli viikonlopun Deportivo-ottelun tasoitusmaalinsa ansiosta La Ligan historian ensimmäinen dominikaalinen maalintekijä.

Sellainen ennätys tuskin lienee sen kiinnostavampi, mutta tällä hetkellä Marianon maalivire on nostanut Espanyolia juniorivuosina edustaneen hyökkääjän otsikoihin. Nimittäin kärki on tällä hetkellä maaliensa ansiosta La Ligan tehokkain pelaaja peliaikaan verrattuna. Mariano tekee keskimäärin 31. minuutin välein täysosuman ja tilasto on hyvin poikkeuksellinen – toisaalta otanta on myös äärimmäisen pieni.

Jos Mariano on La Ligan peliaikaan suhteutettuna tehokkain pelaaja, niin Euroopassa viiden parhaan sarjan astuessa laskelmiin mukaan katalonialaishyökkääjä sijoittuu toiseksi. Siten varsin mallikas kauden avauspuolisko, kun lähtökohtaisesti kärjen piti pelata Real Madrid Castillan mukana kolmosdivaria.

Monet joukkueet ovat kiinnostuneita lainaamaan Marianon ensi kuussa loppukaudeksi ja pelaaja on itsekin todennut haluavansa enemmän peliaikaa.