Xavi oli lehtitietojen mukaan ehdolla Barcelonan uudeksi päävalmentajaksi, kun Ernesto Valverde sai potkut tammikuussa.

Koko näytelmä oli melko irvokas, ja Valverde tiettävästi seurasi tapahtumien etenemistä lehtien välityksellä. Lopulta Barcelona päätyi Quique Setiéniin, mutta hän ei ollut seurajohdon ykkösvaihtoehto. Barcelona yritti korvata Valverden seuralegenda Xavilla, joka kuitenkin kieltäytyi tarjouksesta.

5. helmikuuta Barcelonan urheilutoimenjohtaja Éric Abidal kiisti, että Barcelona olisi neuvotellut Xavin kanssa.

– Mitään tarjousta ei ollut. Jos Xavilla on sellainen, hän saisi näyttää sen, koska minä en ole sitä nähnyt, Abidal latasi tuolloin Sportille.

Nyt Xavi vihjasi Instagramissa pidetyssä kysymys-vastaussessiossa, että Abidal valehteli.

– Tammikuussa aika ei vielä ollut sopiva [minulle]. Keskustelin asioista Abidalin ja [toimitusjohtaja Òscar] Graun kanssa, ja minulle tehtiin merkittävä ehdotus, mutta aika ei ollut sopiva, Xavi sanoi.

– Tarvitsen vielä lisää kokemusta. Barcelonan valmentaminen on unelmani, kuten olen sanonut monta kertaa.

[readmore from=Barcelona]

Instagram-lähetyksessä mukana ollut Samuel Eto’o puhui siitä, että Xavi palaisi Barcaan ennen kuin Lionel Messi lopettaa uransa.

– Se olisi plussaa. Messillä on vielä viisi tai seitsemän hyvää pelivuotta jäljellä. Hän pitää itsestään hyvää huolta ja voi jatkaa pelaamista 37-, 38- tai 39-vuotiaaksi asti. Qatarin MM-kisoissa hänet nähdään varmasti, Xavi sanoi.

Xavilta kysyttiin myös Neymarin mahdollisesta paluusta.

– Pelillisesti siinä ei ole kysymystäkään. Neymar on maailman kolmen tai viiden parhaan pelaajan joukossa. Hän on pelaaja, joka kykenee tekemään eron.