Barcelonan seurajohto ja koko espanjalaista jalkapalloa seuraava maailma odottavat kuumeisesti, mitä Xavi Hernández päättää tehdä. Barcelona on tarjonnut Xaville mahdollisuutta ryhtyä seuran päävalmentajaksi jo kesken kauden.

Katalonialaisseura on asettanut takarajaksi tämän päivän. Barcelona toivoo Xavin pääsevän johonkin ratkaisuun sunnuntain aikana, mutta uusimpien tietojen valossa näyttää siltä, ettei päätöstä ole tulossa heti.

Catalunya Radio ja AS nimittäin kertovat, ettei Xavi mitä ilmeisimmin ole valmis päättämään asiasta näin nopealla aikataululla. Tietojen mukaan Xavi saattaa epäröidä osin myös siksi, koska Barcelona ei ole virallisesti erottanut nykyistä päävalmentajaa Ernesto Valverdea.

Barcelona odottaa seuralegendaltaan päätöstä sopimustarjoukseen, jonka on kerrottu olevan kestoltaan kaksi ja puoli vuotta. Xavi mitä ilmeisimmin aloittaisi mieluummin puhtaalta pöydältä vasta kesällä, mutta harkitsee silti Barcelonan tarjousta.

Xavi valmentaa tällä hetkellä qatarilaista Al Saddia. Jos Xavi suostuu sunnuntain aikana ottamaan ohjat Barcelonassa, Barcelonan odotetaan antavan potkut Valverdelle jo maanantaina. Osa Barcelonan pelaajista on ollut yhteydessä Xaviin.

Oli Xavin päätös mikä tahansa, Valverde saattaa silti lähteä Barcelonasta omasta tahdostaan kesken kauden. Baskivalmentajan kerrotaan olevan pettynyt saamaansa kohteluun, sillä Barcelona kosiskelee itselleen uutta käskijää samalla, kun Valverdella on sopimus voimassa.

Lähteet: AS, Catalunya Radio, Sport, Marca