Xavi Hernández ilmoitti torstaina lopettavansa pelaajauransa.

39-vuotias Barcelona-legenda voitti kuluvalla kaudella Qatarin pääsarjamestaruuden Al-Saddin riveissä.

Barcelonan edustusjoukkueessa 17 vuotta pelannut Xavi vietti pelaajauransa viimeiset neljä vuotta Qatarissa. Samaan joukkueeseen siirtyi myös viime kesänä entinen Atlético-kapteeni Gabi.

Xavi ryhtyy tulevaisuudessa valmentajaksi. Xavi on puhunut tulevasta valmentajaurastaan jo useamman vuoden ajan siirryttyään Qatariin. Xavi on mukana Qatarin järjestämässä Generation Amazing -ohjelmassa, joka vierailee ympäri maailmaa seuraamassa, millaisissa olosuhteissa jalkapalloa pelataan.

Xavi on parhaillaan Madridissa suorittamassa UEFA PRO -valmentajatutkintoa muun muassa Raúl Gonzálezin ja Xabi Alonson kanssa.

– Minun jalkapallofilosofiani valmentajana on samanlainen kuin Johan Cruijffin ja La Masian.

– Rakastan sitä, kun joukkueet ottavat otteluissa pallon itselleen, pelaavat hyökkäävää jalkapalloa ja ennen kaikkea sitä, mihin rakastuin lapsena, pallonhallintajalkapalloa, Xavi kertoi julkaisemassaan tiedotteessa.

– Qatarin mestaruuden voittaminen, joka oli ainoa pysti mikä minulta puuttui, oli täydellinen päätös pelaajauralleni. Olimme voittaneet kaikki muut kilpailut täällä sarjaa lukuun ottamatta, joten olen luonnollisesti todella onnellinen tämän seuran puolesta.

Xavi kertoi lopettavansa uransa seuraavan neljän viikon sisällä. Mukaan mahtuu vielä useampi tärkeä ottelu.

– On ollut kunnia pelata jalkapalloa 39-vuotiaaksi saakka ja haluaisin lopettaa kauden voittamalla Amir Cupin ja etenemällä Aasian Mestarien liigan seuraavaan vaiheeseen. Tämä on urani viimeinen kausi, mutta odotan jo sitä, miltä tulevaisuuteni näyttää valmentajana.