Barcelonan entinen kapteeni Xavi jatkaa yhä uraansa qatarilaisessa Al Saddissa. Lauantaisen Atlético Madrid-Barcelona -ottelun alla 38-vuotias seuralegenda kävi El Largueron haastattelussa, ja antoi näkemyksensä muun muassa spekulaatioihin Neymarin mahdollisesta paluusta Barcaan.

– En usko Neymarin palaavan. Hän ei lähtenyt Barcelonasta hyvässä hengessä, enkä näe mitään mahdollisuutta paluulle, Xavi julisti kantansa.

– Tietysti Neymar on johtaja kentällä. Hän haluaa aina saada pallon. Riippuu kuitenkin hänestä ja hänen luonteenlaadustaan pystyä näyttämään, voiko hän olla ratkaiseva pelaaja ja taistella asioista kollektiivisella tasolla. Kaikki edellytykset hänellä on olla mahtava pelaaja.

Barcelona on nyt toista kautta Ernesto Valverden valmennuksessa. Monet pitävät potentiaalisena ehdokkaansa Valverden seuraajaksi Real Betisiä valmentavaa Quique Setiéniä. Myös Xavin mukaan Setiénissä olisi ainesta Barcan luotsiksi.

– Barcan, ja minkä tahansa joukkueen. Hänen mallinsa sopii hyvin Barcelonaan. Se, miten he liikuttavat palloa ja hallitsevat pelejä. Kyllä, hän sopisi Barcaan hyvin kuten tekee Valverde ja monet muutkin.

Xavilta kysyttiin myös näkemystä seuraavan Ballon d’Orin saajasta. Keskikenttätaiturin oma suosikki löytyy maailmanmestari Ranskan leiristä.

– Olisi oikeudenmukaista antaa palkinto ranskalaispelaajalle, koska MM-kisat painavat paljon. Me valitimme vuonna 2010, koska espanjalainen ei saanut pystiä, mutta nyt meidän pitää olla reiluja, sillä ranskalainen ansaitsee sen.

– Jos äänestetään parasta, pitää äänestää Messiä, sillä minun mielestäni siitä ei synny edes kilpailua. Mutta jos äänestetään vuotta ja sen tärkeintä tapahtumaa MM-kisoja, täytyy muistaa ranskalaiset. Jos katsotaan joukkuetta, (Antoine) Griezmann on sen tähti. Ihmiset puhuvat (Raphaël) Varanesta ja näyttävyyden takia katsotaan Griezmannia ja (Kylian) Mbappéa.

Xavi antoi myös kantansa Griezmannin päätökseen jäädä Atlético Madridiin Barcelonaan siirtymisen sijaan.

– On vielä aikaista sanoa, oliko päätös oikea. Se oli hänen ratkaisunsa ja hän vaikuttaa onnelliselta. Hän olisi sopinut hyvin Barcelonaan, koska hän on fyysinen, tekninen ja taktinen lahjakkuus. Näemme lähivuosina, erehtyikö hän vai ei, Xavi pyörittelee.

Xavi antoi myös ennustuksensa lauantain kärkiottelun lopputuloksesta.

– 1-2. Kuten koko maailma, ottaisin mieluummin 4-5 -tuloksen kuin 0-1:n.

– Atlético-Barca ei koskaan ollut ottelu, josta odotti varmoja kolmea pistettä. Nyt Atlético on epämukava vastustaja, jonka haluaa välttää.

– Atlético rikkoo peliä ja tilan löytäminen on vaikeaa. He puolustavat aggressiivisesti. Kumpikin joukkue saa vain kaksi tai kolme maalipaikkaa, ja tehokkaampi voittaa, Xavi summasi.

Lähde: AS