Barca-legenda Xavi julkaisi poliittisen viestin – ”Ylpeä kaikista”

© Kuva: Getty Images

38-vuotias Barcelona-legenda Xavi Hernández jatkaa peliuraansa tätä nykyä qatarilaisessa Al-Saddissa. Juuriaan keskikentän taituri ei silti unohda Dohassakaan. Katalonian kansallispäivää vietettiin tiistaina 11.syyskuuta, ja Xavi latasi Instagram-tililleen kuvan aurinkoisesta Qatarista. Kuvan viereen hän rustasi katalaaniksi, espanjaksi ja englanniksi kotiseuturakkaan viestin, jota voi pitää myös poliittissävytteisenä.

– Hyvää Katalonian kansallispäivää. Vaikka olenkin kaukana, olen todella ylpeä kaikista, jotka taistelivat oikeuksiemme puolesta. Niin teistä, jotka olette tänään kaduilla kuin myös teistä, jotka ette pysty olemaan.

Viestinsä loppuun Xavi kirjoitti hashtagin ”vapaus poliittisille vangeille”.

Xavin ohella muun muassa mestarivalmentaja Pep Guardiola on pitänyt Katalonian tilannetta esillä ja vaatinut poliittisten vankien vapauttamista.

Xavi kantoi peliurallaan Barcelonan värejä vuodesta 1991 vuoteen 2015, Qatariin siirtymiseensä saakka. Xavin meriittilistalta löytyy muun muassa kahdeksan liigamestaruutta, neljä Mestarien liigan voittoa sekä kolme arvokisavoittoa Espanjan kanssa.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää