Madridilaislehti AS kertoo tiistain kansijutussaan, kuinka 20-vuotias Vinicius sai viime elokuussa Zinédine Zidanelta näpäytyksen. Vinicius oli pelannut helmikuussa Real Madridin avauksessa, kun Los Blancos kohtasi Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa Manchester Cityn, ja syötti joukkueensa ainoan maalin 1-2-tappiossa. Näin odotettiin tapahtuvan myös, kun pelattiin toista ottelua Etihad Stadiumilla 7. elokuuta, mutta toisin kävi.

Eden Hazard ei ollut parhaassa vireessään ja oli juuri toipunut loukkaantumiskierteeestään. Vinicius odotti tulevansa nimetyksi Real Madridin avauskokoonpanoon vuoden tärkeimpään peliin, mutta sai pettyä, kun Zidane ilmoitti joukkueen hotellissa pelaajille avauskokoonpanonsa. Nuori brasilialainen ei ottanut uutista hyvin.

Kun joukkue saapui stadionille, sekä avaukseen nimetyt pelaajat että vaihtopelaajat ohjeistettiin lämmittelemään Etihadin nurmelle. Kaksi pelaajaa puuttui kuitenkin joukosta. Hämmentynyt Zidane meni kurkistamaan pukukoppiin, ja siellähän he olivat: Vinicius ja Marcelo, molemmat kännyköidensä kimpussa.

Zidane ei sanonut mitään, mutta reagointi tapahtui ottelun toisella puoliajalla. Real Madrid oli putoamassa jatkosta – ja niin lopulta putosikin – mutta valmentaja ei kehottanut kumpaakaan pelaajista edes lämmittelemään, kentälle vaihtamisesta puhumattakaan. Vinicius sai rangaistuksensa koko joukkueen silmien edessä.

Ottelu jäi Real Madridin kauden 2019-2020 viimeiseksi, ja edessä oli lyhyt loma. Tapahtunut jäi kuitenkin painamaan Viniciuksen mieltä. Niinpä hän päätti soittaa Zidanelle ja kysyi, johtuiko penkillä istuttaminen kännykän räpläämisestä. Vinicius tunnusti käyttäytyneensä huonosti, lupasi valmentajalle kerran jäävän viimeiseksi ja takasi, että tällä kaudella hän tulisi antamaan kaikkensa.

Zidane piti suojattinsa reaktiosta ja ratkaisusta soittaa tälle henkilökohtaisesti. Nöyryys palkittiin, ja tällä kaudella Vinicius on pelannut Real Madridin avauksessa kahdessa Mestarien liigan ja kymmenessä La Ligan ottelussa. Viimeisissä kolmessa sarjapelissä Vinicius on avannut kaikissa, ja kahdessa viimeisessä hän on pelannut täydet 90 minuuttia. Kauden tehosaldo on kolme maalia ja kolme maalisyöttöä.

[readmore from=Vinicius]

Etenkin viime sunnuntain ottelu Valenciaa vastaan oli osoitus Viniciuksen nauttimasta luottamuksesta, sillä loukkaantumisestaan toipunut luottomies Lucas Vázquez jäi hänen sijastaan vaihtopenkille. Vinicius myös järjesteli hienosti Ferland Mendyn tekemän maalin, mutta osuma lopulta hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen kantapään mittaisena paitsiona.

Nyt Viniciuksen odotetaan olevan Madridin avauskokoonpanossa, kun joukkue kohtaa Mestarien liigan pudotuspelien avauksessa Atalantan ensi viikon keskiviikkona. Zidane on palkinnut Viniciuksen tämän osoitettua henkistä kypsyyttä tärkeällä hetkellä.