Real Madridin laitahyökkääjä Vinícius Júnior on paljastanut, miksi hän päätti siirtyä Santiago Bernabéulle Camp Noun sijaan kolme vuotta sitten.

19-vuotiaalla brassilaiturilla oli hänen mukaansa vain kolme päivää aikaa tehdä päätös, kun sekä Real Madridin että Barcelonan tarjoukset lyötiin hänelle pöytään vuonna 2017.

Flamengon riveistä lähtenyt Vinícius kertoi, että hän vieraili perheensä kanssa kummassakin seurassa ennen päätöksen tekemistä. Lopulta valinta osui Real Madridin kohdalle, joka päätyi maksamaan hänestä 46 miljoonaa euroa siirron toteuduttua kesällä 2018.

– Kaikki tapahtui juuri kun olin palannut vuoden 2017 alle 17-vuotiaiden Etelä-Amerikan mestaruusturnauksesta Chilestä. Lehdissä oli jo kaikenlaisia huhuja, mutta en koskaan uskonut niitä, Vinícius kertoi FourFourTwon haastattelussa.

– Lopulta se kävi toteen: sekä Real Madrid että Barcelona asettivat tarjouksensa pöydälle ja minulla oli vain kolme päivää aikaa tehdä päätös. Halusin aina pelata suurimmalle mahdolliselle seuralle, joten valitsin Realin.

Vinícius teki ottelun voittomaalin, kun Real Madrid kukisti Barcelonan 2-0 maaliskuun alussa. Kuva: Getty Images

Vinícuksen päätöksentekoon vaikutti vahvasti myös Real Madridin tarjoama suunnitelma hänen kehittymistään varten. Seura lupasi nuorelle laitahyökkääjälle paljon peliaikaa ja tilaisuuksia kehittyä valkopaitojen ykkösmiehistössä.

– Minun vanhempani pitivät Realista myös enemmän. Real oli valmis tarjoamaan minulle sen mitä halusin, ja minusta heidän projektinsa oli parempi minua varten.

– He antavat paljon minuutteja nuorille pelaajille, kuten nyt minulle, ja heillä oli silloin uskomaton putki päällä Mestarien liigassa.

[readmore from=Real-Madrid]

Viníciuksen mielestä yksi Real Madrid -siirron vaikeimmista asioista oli kuitenkin se, miten hänen oli nopeasti osoitettava olevansa 46 miljoonan euron arvoinen pelaaja.

– Se oli yksi vaikeimmista asioista, vaikeampi kuin säännöllisen peliajan saaminen. Minun oli saatava kaikki unohtamaan se hintalappu.

– Onneksi, pelasin ensimmäisen kauden aikana paljon otteluita. Nyt olen pelannut yli 50 peliä Real Madridille – vain harvat pystyvät samaan näin nuoressa iässä, Vinícius ylpeili.