Real Madrid pelasi keskiviikkona Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisen pelinsä, jossa se voitti belgialaisen Club Bruggen vieraissa 3-1.

Madridilaisten kannalta ottelussa ei ollut enää panosta, koska jo ennen peliä oli varmaa, että se menee lohkosta toisena jatkoon. Tämä antoi päävalmentaja Zinédine Zidanelle mahdollisuuden lepuuttaa joitain avainpelaajiaan ja tarjota minuutteja muille.

Näytönpaikkansa hyödynsivät muun muassa nuoret brasilialaiashyökkääjät Rodrygo Goes ja Vinícius, jotka vastasivat Luka Modrićin kanssa Los Blancosin maaleista.

Osuma tuli hyvään väliin erityisesti Viníciukselle, 19, joka on jäänyt alkukauden jälkeen vähemmälle vastuulle. Lisäksi häntä on kritisoitu Madridissa juurikin maalien puutteesta.

Vinícius sanoi Marcan haastattelussa, että hän pyrkii ottamaan mallia Englannin maajoukkueen ja Manchester Cityn Raheem Sterlingiltä, joka on vuosi vuodelta muuttunut vaarallisemmaksi hyökkäyspään pelaajaksi.

– En pelaa tehdäkseni maaleja, pelaan auttaakseni joukkuetta. Myös Sterlingillä oli Cityssä vaikeuksia maalinteossa.

– Lähdin Brasiliasta todella aikaisin. Teen kovaa töitä, jotta tästä tulee jotain mahtavaa.

Vinícius oli viime kaudella Madridin kohuttu huippulupaus, mutta kesällä seuraan saapunut Rodrygo on syksyn otteillaan kääntänyt parrasvaloja itseensä. Vinícius sanoo kuitenkin olevansa vain onnellinen maanmiehensä puolesta.

– Olemme ystäviä. Olen iloinen, koska hän on pärjännyt hyvin.

Panokseton ottelu Bruggea vastaan tuli hyvään väliin, sillä Real Madridin kalenteriin on merkitty seuraavan kymmenen päivän sisään kolme sarjapeliä. Sunnuntaina Madrid vierailee Valencian luona, ja ensi viikon keskiviikkona vuorossa on odotettu El Clásico Barcelonaa vastaan. 22. joulukuuta Real Madrid kohtaa vuoden viimeisessä ottelussaan Athletic Bilbaon.

[readmore from=Vinicius]

El Clásico oli tarkoitus pelata jo lokakuussa, mutta sitä jouduttiin siirtämään Katalonian mielenosoitusten takia. Kamppailu Barcelonaa vastaan on varmasti hiipinyt kannattajien mieleen hyvissä ajoin, ja turvallisuustoimista on keskusteltu paljon vielä siirretynkin ottelun alla, mutta Viníciuksen mukaan hän keskittyy joukkekavereineen täysin ensi viikonlopun koitokseen.

– Emme ajattele sitä (turvallisuushuolia). Keskitymme Valenciaan. Me kaikki olemme rauhallisia.

Zidane lähtee loppuvuoden koitoksiin hyvillä mielin.

– En ole huolissani. Lähdemme seuraavaan kolmeen peliin hyvässä vireessä. Nyt meidän on levättävä ja nautittava tästä voitosta.

Ranskalaisvalmentaja myönsi, että hänen joukkueensa peli lähti keskiviikkona käyntiin pienellä viiveellä, mutta hän antoi siitä ansaitut kehut myös vastustajalle.

– Meillä oli vaikeuksia heidän prässinsä kanssa. Ensimmäiset 10-15 minuuttia olivat vaikeita, kunnes joukkue sopeutui.