18-vuotiaalla Viníciuksella on ollut takanaan melkoinen kausi. Nuorukainen saapui Real Madridiin suuren kohun saattelemana, sillä 40 miljoonaa euroa hänen ikäisestä pelaajasta on täysin poikkeuksellista.

Kausi alkoi kohtalaisen hyvin vaikka vastuuta tuli lähinna Castillan puolella, mutta talven aikana hänen osakkeet lähtivät valtavaan nousuun ja hän kuului pitkään joukkueensa ehdottomaan parhaimmistoon. Kaikki sujui hänen kohdallaan upeasti ja portit olivat aukeamassa Brasilian maajoukkueeseen.

Juuri ennen A-maajoukkuedebyyttiään Vinícius kuitenkin loukkaantui ja useat arvelivat, että noin kahden kuukauden huili kevään aikana, veisi häneltä mahdollisuudet päästä Brasilian ensi kesän Copa América -joukkueeseen. Eihän hänellä ole tilillään yhtään A-maaottelua.

Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että nuorukainen olisi sittenkin pääsemässä mukaan, sillä hän on osallistumassa Brasilian maajoukkueen järjestämään mediatapahtumaan, jossa esitellään joukkueen peliasu turnausta varten. Viníciuksen mukanaolo pidetään merkkinä siitä, että hän pääsee mukaan joukkueeseen, kunhan kuntoutuu ajoissa. Hänen arvellaan palaavan pelikentillä toukokuun lopussa.

Brasilian nuorisomaajoukkueissa Vinícius on iskenyt 23 maalia 29 otteluun.