18-vuotias superlupaus Vinicius Junior on pääsemässä ottelu ottelulta enemmän ja enemmän vauhtiin. Brasilialainen on ollut Real Madridin avauskokoonpanossa yhtä vaille kaikissa alkaneen vuoden 13 ottelusta (ainoastaan 3.1. hän tuli penkiltä sisään), eikä hänen ole tarvinnut reservijoukkueen tekemisistä enää vähään aikaan murehtia. Viimeksi Vinicius pelasi Segunda B:ssä lokakuussa.

Näissä 12 perättäisessä ottelussa Vinicius on tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt peräti kuusi. Kaikkiaan hänellä on maalisyöttöjä edustusjoukkueessa eri kilpailuissa kasassa jo yhdeksän.

Viimeisimmän maalisyöttönsä Vinicius kirjautti tililleen keskiviikkona Amsterdamissa, kun hän vapautti Karim Benzeman maalintekoon Mestarien liigan ottelussa Ajaxia vastaan. Nuorukainen on jo osoittanut, ettei päätä huimaa kovissakaan paikoissa, sillä viikon sisällä hän on ollut järjestelemässä tärkeitä maaleja niin Camp Noulla Barcelonaa vastaan, Wanda Metropolitanolla Madridin derbyssä ja nyt myös Mestarien liigan pudotuspeleissä.

– Vinicius teki kaikille selväksi, että hän on erittäin hyvä jalkapalloilija, Ajaxin valmentaja Erik ten Hag kehaisi pelin jälkeen AS:n mukaan.

Brasilian A-maajoukkueen luotsi Tite tarkkaili Viniciusta jo viikon takaisessa el Clásicossa, ja seuraa miestä myös tulevan sunnuntain Girona-pelissä. Näillä näytöillä A-maajoukkuekutsun pitäisi olla jatkossa enemmän sääntö kuin poikkeus.

Ylistyslauluihin yhtyi Hollannissa myös Ajax Life -lehden päätoimittaja Sander Zendelrijk.

– Noussair Mazraoui pelasi hyvin. Hän teki vain yhden virheen, ja Vinicius teki hänestä saman tien selvän. Niin suuret tähdet toimivat, Zendelrijk kirjoitti.

The Real Champs

@TheRealChampsFS
With his assist last night, Vinicius Jr became the youngest player to create a goal in the UEFA Champions since Varane did the same when he was also just 18 years of age.

Golden.

Real Madridin kapteeni Sergio Ramos otti kuitenkin Vinicius-kehuissa pidättyvämmän linjan. Ramos kehottaa mediaa varovaisuuteen, jottei nuorelle miehelle kasata turhia paineita.

[readmore from=Vinicius]

– Vinicius syö samaa ruokaa kuin me muutkin. Pyydän, ettette luo pojalle isoja paineita, kuten on tapahtunut aiemmin (Marco) Asension ja muiden kanssa. Siihen ei ole mitään tarvetta. Sitä varten olemme me, jotka olemme olleet läsnä jo pidempään, Ramos sanoi AS:n mukaan.

– Toivon, että Vinicius nauttii, eikä hänelle anneta matkalaukkua täynnä kiviä. Poika on ilmiömäinen pelaaja, ja auttaa meitä suuresti. Älkää nostako häntä pilviin, koska silloin voi tapahtua mitä tahansa.