Villarrealin kausi on ollut todella kaksijakoinen. Se on tällä hetkellä La Ligassa 18. sijalla eli vaarassa pudota, mutta samaan aikaan joukkue kamppailee Eurooppa-liigassa puolivälierissä.

Joukkueen valmentaja Javier Calleja kävi lehdistötilaisuudessa läpi tilannetta ja kertoi muun muassa, että kauden ainoat ilot ovat tulleet Eurooppa-liigasta.

– Me olemme kärsineet koko vuoden ajan, mutta olemme pystyneet todistamaan, että pystymme erottamaan eri kilpailut toisistaan, Calleja sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Europeleissä olemme pelanneet hyvin. Ne ovat tarjonneet meille pakoreitin kaudesta, jonka ainoista iloista saamme kiittää tätä kilpailua.

Tänään illalla Villarreal kohtaa kotikentällään Valencian klo 22:00 alkavassa ensimmäisessä osaottelussa. Neljän parhaan joukossa nähdään siis tasan yksi espanjalaisjoukkue, sillä muissa puolivälieräpareissa ei La Liga -joukkueita ole.

Jos Villarreal voittaisi Eurooppa-liigan ja putoaisi La Ligasta, se pelaisi ensi kaudella Mestarien liigaa vaikka ei olisi maansa pääsarjassa.