Mestarien liigan tavoin Eurooppa-liigassa on enää jäljellä kahdeksan joukkuetta. Tänään alkavissa puolivälierissä on yhä mukana kaksi espanjalaisjoukkuetta, Villarreal ja Valencia, jotka ratkovat keskenään yhden välieräpaikan kohtalon.

Ottelusta voi hyvin puhua paikalliskamppailuna vaikka joukkueet ovat eri kaupungeista, sillä niiden välillä on vain reilut 50 kilometriä.

Joukkueiden tämän kauden kohtaamisista ensimmäinen päättyi maalittomaan tasapeliin ja jälkimmäinen Valencian 3-0-voittoon.

Villarrealin viimeinen mahdollisuus

Villarrealille ottelulla on valtava merkitys koko kauden kannalta. Se on La Ligassa tällä hetkellä niukasti putoamisviivan alapuolella, joten ainoa positiivinen merkki tästä kaudesta on saatavilla europeleistä – säilyy se La Ligassa tai ei, sillä säilyminen pitäisi olla joukkueelle itsestäänselvyys.

Joukkue on viime aikoina näyttänyt pilkahduksia siitä, mihin sen potentiaalilla olisi mahdollista yltää. Tulokset eivät vieläkään ole olleet odotettuja, mutta pelaaminen on jo selkeästi parempaa. Jotain kertoo muun muassa tasapeli Barcelonaa vastaan toissa kierroksella.

Jaume Costa ja Miguelón ovat varmuudella sivussa illan ottelusta, ja kysymysmerkkeinä ovat Bruno, Daniele Bonera, Javi Fuego ja Manu Trigeros.

Valencia on ennakkosuosikki

Valencian kausi on ollut isäntiä parempi, mutta silläkin olisi mahdollisuuksia paljon parempaan. Suurin ongelma tämän kauden aikana on ollut tasapeliherkkyys, sillä 31 kierroksen jälkeen joukkue on pelannut peräti 16 tasapeliä.

Viime aikoina Valencian pelaaminen on ailahdellut. Muutamaan viime viikkoon mahtuu muun muassa voitot Real Madridista ja Sevillasta sekä 2-0-tappio Rayo Vallecanolle.

Kaikesta huolimatta on selvää, että Valencia on otteluparin ennakkosuosikki, mutta vain niukasti. Yksittäisessä ottelussa, joka pelataan Villarrealin kotiluolassa, tuo suosikin asema onkin jo merkityksettömän pieni.

Valencialta puuttuu varmuudella käytöstään Geoffrey Kondogbia ja Carlos Soler, joiden lisäksi Francis Coquelinin, Cristiano Piccinin ja Ruben Sobrinon pelaaminen on epävarmaa.

Villarreal-Valencia klo 22:00. Ottelu näkyy C Morella.