Vihdoinkin. La Ligan europelipaikoille kauden alla povattu Villarreal on pelannut umpisurkeaa kautta, ja valmentajaakin on ehditty vaihtaa jo kahdesti. Ensin joulukuussa Javi Calleja vaihtui Luis Garcíaan, ja puolitoista kuukautta myöhemmin García takaisin Callejaan. Voittoja ei kuitenkaan tuntunut heltiävän kummallekaan, kunnes vihdoin sunnuntaina Villarreal kaatoi kotikentällään Sevillan maalein 3-0.

Täysi pistepotti oli Villarrealille epäilemättä valtava helpotus, sillä ennen sunnuntaita se oli pelannut jo kymmenen ottelua peräkkäin ilman voittoa (kuusi tasapeliä ja neljä tappiota). Voitoton putki oli seuran pisin koko kuluvalla vuosituhannella.

OptaJose

@OptaJose
10 - Thanks to their victory vs Sevilla, Villarreal have ended their worst run without winning in #LaLiga the 21st Century (D6 L4). Recover

Jo torstai toi valoa Villarrealin synkkyyteen, kun se kukisti Eurooppa-liigan pudotuspeleissä Sporting Lissabonin 1-0. Sunnuntaina pystyyn pantiin kuitenkin kunnon maalijuhlat.

Avausmaalin teki kulmapotkusta Álvaro González 20. minuutilla. Aivan ensijakson päätteeksi johto kaksinkertaistui Karl Toko Etambin maalilla, johon hienon esityön teki Carlos Bacca. Viimeisestä niitistä vastasi toisella puoliajalla Alfonso Pedraza.

Yhden syöttöpisteen tilastoihinsa kirjautti tilastoihinsa kokenut Santi Cazorla, joka on ollut tällä kaudella Villarrealin tehokkain pelaaja. Pitkäaikainen Arsenal-pelaaja on tehnyt hienon paluun huipulle oltuaan loukkaantumisten takia lähes kaksi vuotta sivussa tositoimista.

Villarreal on edelleen putoamisviivan alla pisteen päässä viimeisellä säilyjän paikalla olevasta Celta Vigosta. Kolmen maalin ilta merkitsee kuitenkin sitä, ettei se ole enää La Ligan kauden tehottomin joukkue.

OptaJose

@OptaJose
8 - Santi Cazorla has been involved in more goals than any other @Eng_Villarreal player in @LaLigaEN this season (three goals and five assists). Rebirth.

Sevillalle tappio oli jo neljäs peräkkäinen häviö vieraskentillä ilman ainuttakaan tehtyä maalia. Yhtä synkkää reissupelien jatkumoa saadaan hakea kaudelta 1979-1980.

Sevilla vietti syyskaudella kolme kierrosta sarjan piikkipaikalla, mutta viimeisestä kahdeksasta ottelustaan se on voittanut vain yhden. Mestaruustaistelusta ei ole puhuttu sen kohdalla enää moneen viikkoon, mutta nyt myös Mestarien liiga -paikka alkaa olla työn ja tuskan takana. Kolmen pisteen sisällä neljäntenä olevasta Sevillasta niskaan hönkii peräti kolme joukkuetta – Getafe, Alavés ja Real Sociedad – eivätkä Real Betis, Valencia ja Eibarkaan järin kaukana takana ole.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Cuatro derrotas seguidas del Sevilla en Liga como visitante y sin marcar:
2-0 Athletic
2-0 Madrid
1-0 Celta
3-0 Villarreal

El Sevilla no perdía 4 partidos de Liga seguidos como visitante sin marcar desde la temporada 1979-80.