Barcelonassa on oltu hyvin tyytyväisiä Arturo Vidalin panokseen.

Vidal hankittiin viime kesänä hieman yllättäen lähteneen Paulinhon tilalle. Barca maksoi Vidalista 18 miljoonaa euroa ja antoi tälle kesään 2021 ulottuvan sopimuksen. Nyt Sport-lehti kertoo, että Barcassa puuhataan sopimukseen vuoden pidennystä.

Marraskuun alkuun asti Vidalin pelillinen rooli joukkueessa oli hyvin rajattu. Chileläinen päätyi protestoimaan asemaansa sosiaalisessa mediassa, mitä ei katsottu seurassa kovin hyvällä.

Sittemmin Vidal sai näyttöpaikkoja ja osoitti tärkeytensä päävalmentaja Ernesto Valverdelle. Tätä nykyä Vidal on keskikenttäpelaajien nokkimisjärjestyksessä aika lailla samalla viivalla Arthurin kanssa. Selkeästi edellä ovat vain Sergio Busquets ja Ivan Rakitic.

[readmore from=Barcelona]

Sportin tietojen mukaan Valverde pitää Vidalista, koska tietää tämän aina antavan kaikkensa kentällä – oli sitten vastassa Manchester United Mestarien liigan puolivälierissä tai Huesca La Ligassa. Vidal siis on Valverdelle eräänlainen jokeri, jonka voi heittää kentälle pelissä kuin pelissä.

Toisekseen Vidal on tärkeä pelaaja pukuhuoneessa ja ilmeisen suosittu hahmo Barcelonan eteläamerikkalaispelaajien keskuudessa.

Barcelonassa ei ole suljettu pois Vidalin myymistä – mikäli kesällä tulisi tuhti tarjous jostain suunnasta. Ensisijainen tavoite on kuitenkin pitää Vidal joukkueessa useamman kauden ajan.