Real Madridissa jännätään vuoden alkupuolikkaalla, nähdäänkö joukkueen pitkäaikainen kapteeni Sergio Ramos joukkueessa vielä ensi kaudellakin. Luottotopparin sopimus päättyy kesällä, ja hän saa jo neuvotella vapaasti muiden seurojen kanssa. Mikäli jatkosopimusta Real Madridin kanssa ei synny, voi Ramos vaihtaa seuraa kesällä ilman siirtokorvausta.

Ramos ei ole kuitenkaan ainoa Madridin luottopuolustaja, jonka jatkosta seurassa ollaan huolissaan. Marca kertoo tiistain kansijutussaan, että myös ranskalaistoppari Raphaël Varanen lähtö ensi kesänä on mahdollista.

27-vuotiaan Varanen sopimus Real Madridin kanssa ulottuu kesään 2022. Nyt seuran toimistolla epäillään, ettei hän aio sitoutua jatkosopimukseen, vaan mielisi aloittaa uudet seikkailut toisessa seurassa.

Näihin epäilyihin toivotaan nyt Varanelta vahvistusta. Mikäli hän myöntää, ettei halua Madridissa sopimuksen päätyttyä jatkaa, yrittää Real Madrid myydä miehen tulevana kesänä siirtokorvauksen saadakseen. Mieluisin vaihtoehto seuran kannalta on kuitenkin, että Varane onnistutaan suostuttelemaan jatkokontrahtiin.

Keväällä 28 vuotta täyttävä Varane on maailmanmestari, hänellä on vuosien pelikokemus huipputasolta, ja myös ikänsä puolesta hänellä on annettavaa vielä pitkään. Ei olekaan ihme, että Transfermarktin arvioissa Varane on Real Madridin toiseksi arvokkain pelaaja. Varanen markkina-arvoksi arvioidaan 70 miljoonaa euroa, kun edelle menee vain 75 miljoonan euron Thibaut Courtois.

Real Madridin alakerta on kokemassa muutoksia joka tapauksessa, sillä seura havittelee riveihinsä Bayern Münchenistä ilmaiseksi saatavilla olevaa David Alabaa – riippumatta siitä, jääkö seuraan Ramos, Varane, molemmat tai ei kumpikaan. Alaban lisäksi Real Madrid on seurannut tarkasti kolmea muutakin topparia: Pau Torresia, Jules Koundéa ja Diego Carlosia.

Varane ei ole lähtöhuhuissa nyt ensimmäistä kertaa, sillä myös keväällä 2019 hän harkitsi maisemanvaihtoa. Tuolloin häntä tavoittelivat lähinnä Manchester United ja PSG, mutta lopulta Varane päätti jäädä Madridiin.

Mahdollisena on kuitenkin koko ajan pidetty, että Varane haluaa kokea huippufutista muissakin seuroissa. Hän siirtyi Real Madridiin ranskalaisesta Lensistä 10 miljoonalla eurolla vain 18-vuotiaana vuonna 2011, ja edellisen jatkosopimuksensa hän allekirjoitti syyskuussa 2017. Vuodesta 2015 lähtien Varane on ollut Real Madridin puolustuksen kulmakiviä, seuraikoni Pepen lähdettyä seurasta.

[readmore from=Varane-Raphael]

Tällä kaudella hän on pelannut maalivahti Courtois’n jälkeen eniten peliminuutteja, 2 385. Koko Realin joukkueessa on vain kolme pelaajaa, jotka ovat pelanneet seurassa häntä pidempään: Ramos, Marcelo ja Karim Benzema. 346 ottelussaan Madridissa Varane on tehnyt 17 maalia.

Marca mainitsee Varanesta kiinnostuneiksi seuroiksi edelleen tutut PSG:n ja Manchester Unitedin, sekä myös Chelsean ja Juventuksen. Real Madrid toivoo saavansa Varanesta 50 miljoonan euron korvauksen. Summaa painaa hieman alemmas se tosiseikka, että sopimusta on enää vuosi jäljellä. Jos kauppaa käytäisiin PSG:n kanssa, voisi Varanen siirto myös auttaa Madridia hankkimaan Kylian Mbappén.