VAR:kaan ei ole täydellinen – tuomariasiantuntijat eri linjoilla Ajaxin hylätystä maalista

© Kuva: Getty Images

Keskiviikkoisen Ajax-Real Madrid -ottelun (1-2) puhutuin tapahtuma oli Mestarien liiga -historian ensimmäinen videotuomarijärjestelmä VAR:n peliin puuttuminen. Erotuomari Damir Skomina hylkäsi Ajaxin tekemän johtomaalin tarkistettuaan tilanteen videolta.

UEFA antoi tilanteesta oman perusteltunsa vielä otteluiltana, mutta siitä huolimatta espanjalaislehtien käyttämien tuomariasiantuntijoiden näkemykset tilanteesta vaihtelevat. AS:n Eduardo Iturralde Gonzálezin mielestä Skominan päätös oli oikea, Marcan Oliver Andújarin mielestä ei.

– Paitsiossa ollut Dusan Tadic estää maalivahtia pääsemästä palloon. Siksi Skominan täytyi tarkistaa tilanne videolta. Tuomio oli oikea, Iturralde González totesi.

Andújar oli eri linjoilla.

– Mitä useammin katson tilannetta, sitä varmempi olen siitä, että se oli laillinen maali. Videotuomarin mielestä Tadic on paitsiossa, kun Nicolas Tagliafico puskee palloa, mutta pelaaja ei voi siirtyä paikaltaan. Hän ei myöskään estä Thibaut Courtois’ta eikä vaikuta peliin. Siksi maali olisi pitänyt hyväksyä, Andújar kommentoi Radio Marcalle.

Vähemmän yllättäen myös Ajaxin päävalmentaja Erik ten Hag on samoilla linjoilla.

– Hylätty maali oli sääli. Tuomarit ovat antaneet meille erilaisia selityksiä maalivahdin estämisestä paitsioon. Näin videon tilanteesta, mutta ehkä minun pitäisi nähdä se eri kulmasta. Minusta se ei ollut paitsio, ten Hag totesi AS:lle.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää